test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mataró lamenta el tancament d’una línia d’I3 a Germanes Bertomeu i insta Educació a fer marxa enrere

Avui a la tarda la comunitat educativa del Germanes Bertomeu es manifesta al barri de Rocafonda per defensar la continuïtat de les dues línies d’I3

Foto: Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha lamentat que el Departament d’Educació pretengui tancar una línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu en ple procés de preinscripció. A més, l’insta a aturar aquesta mesura. La regidora d’Educació, Bea Delgado, ha afirmat aquest dimarts que Educació va comunicar-li el 30 d’abril la intenció de suprimir la línia, si bé oficialment el Departament diu que encara no hi ha una decisió presa. La regidora ha demanat un treball conjunt entre la Generalitat, la direcció de l’escola i les famílies abans de tancar places. Delgado ha defensat el projecte educatiu del centre i ha allargat la mà a revisar el sistema de planificació escolar “per actualitzar-lo i valorar si hi ha elements a millorar”.

Delgado ha demanat a la Generalitat que no només tingui en compte les 22 sol·licituds de famílies que han demanat en primera instància matricular els infants al Germanes Bertomeu, “sinó que hi ha més de nou casos que l’han situat tercera o quarta opció”. “Tenim famílies que el tenien com a cinquè centre, així que ha de ser possible revertir la supressió de la línia”, ha afegit la regidora en una atenció als mitjans aquest dimarts, en què ha demanat a Educació un “treball conjunt”.

D’altra banda, Delgado ha admès que el municipi ha ofert per al curs 24-25 un centenar de places més respecte a la demanda estimada per a futurs alumnes d’I3, “fet que potser ha perjudicat” de cara a les decisions que prengui Educació a l’hora d’iniciar les matrícules. “Caldria sortir amb una oferta més acurada”, ha reconegut.

Aquest dimarts a la tarda la comunitat educativa del Germanes Bertomeu es manifesta al barri de Rocafonda per defensar la continuïtat de les dues línies d’I3.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit