Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Marina Vall-llosada: “Esperem no acabar comptabilitzant una tona de residus en aquesta recollida del fons marí”

Al matí360 de Ràdio Marina d’avui ens hi han acompanyat Marina Vall-llosada, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, i Pere Lagrange, president de l’empresa de submarinisme Blanes Sub. Vall-llosada i Lagrange ens han parlat sobre la neteja del fons marí que s’ha organitzat aquest diumenge al voltant de Sa Palomera.

A l’agost es va fer la primera neteja del fons marí just després del Concurs de Focs de Blanes. Aquesta segona neteja estava prevista pel fer-se al setembre, però com ha explicat Vall-llosada, “per tema de permisos l’hem allargat fins a l’octubre”.

La regidora ha explicat que aquesta activitat està organitzada des de l’ajuntament amb la col·laboració de Blanes-Sub, submarinistes voluntaris i Creu Roja, que organitzarà els voluntaris de terra. A més, Vall-llosada ha explicat que durant aquesta setmana també hi ha hagut una empresa especialitzada netejant tots els punts de Sa Palomera més inaccessibles i perilloses.

Lagrange ha explicat que a la zona de Sa Palomera “és un punt on s’acaba una riera i on s’ho concentren molts residus com burilles, sobretot, però també plàstics”, entre altres. A més, però, el president de Blanes-Sub ha explicat que “a vegades entrem en debat de si recollir o no alguns residus perquè sovint damunt d’aquests s’han creat ecosistemes”.

Vall-llosada ha sentenciat que el que cal és “educació, educació, educació i consciència” i que, per aquesta segona neteja, “esperem no haver de comptabilitzar una tona de residus recollits”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!