test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Marimurtríssim, el primer festival familiar botànic de la Costa Brava a Marimurtra

La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per descobrir la botànica de forma divertida amb tallers i visites guiades


Marimurtríssim és el primer festival botànic familiar que organitza la Fundació Carl Faust al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Aquesta celebració comptarà amb un gran nombre d’activitats que tenen com a objectiu apropar la botànica a un públic de totes les edats, mentre gaudeixen d’un món de colors, aromes i descobertes. Consulteu el programa sencer en aquest enllaç.

El festival Marimurtríssim tindrà lloc el diumenge 5 de maig, de 10 h del matí a 18 h de la tarda. Durant tot el dia es podran realitzar activitats per explorar un món verd ple de sorpreses i activitats per a tota la família. Des de tallers manipulatius o activitats botàniques, fins a emocionants gimcanes autònomes o visites guiades.

El programa de la jornada es divideix en 3 grans blocs.

  • El Racó de la biodiversitat, que consta de 3 tallers dinàmics i educatius centrats a millorar la biodiversitat del nostre entorn local amb la construcció d’un hotel d’insectes (10.30 h), d’unes caixes niu per ocells (11.30 h) i de menjadores d’ocells (12.30 h).
  • Les activitats botàniques que comptaran amb la participació de la Mònica Dòria, experta en estampació i tints naturals, que dinamitzarà dos activitats, una de plantes tintorials i l’altre d’estampació amb tints naturals; i també amb les blocaires Montse Verdaguer i la Júlia Navarro de Kilòmetre0.cat que faran un taller de cuina saludable pensat per als més petits per preparar plats amb fruites i verdures d’allò més originals.
  • La visita guiada La biodiversitat de Marimurtra, que se centra en entendre com les plantes i els animals s’ajuden entre ells, com ens serveixen algunes plantes per combatre plagues i el paper que juga la biodiversitat en la gestió d’un Jardí. S’oferiran en tres torns diferents: 10.30 h, 12.30 h i 15.30 h.

Durant tot el dia també hi haurà parades amb una oferta gastronòmica de la mà dels establiments blanencs Sa Croqueta i El Bocado, on poder prendre alguna cosa, així com un market de plantes amb viveristes locals que permetran endur-se un record viu del Marimurtríssim.

Les entrades, que es poden  comprar a través del web www.marimurtra.cat. El format d’entrada inclou un infant per cada adult, l’oportunitat de participar en 1 dels 6 tallers previstos per la jornada, en una visita guiada, una gimcana autònoma, i una bossa de tela de benvinguda amb informació sobre el festival.

Aquest festival s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 en motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement. Així que seguint amb la visió de Faust, és un dia per celebrar la vida, la ciència i les plantes i a més a propar tots aquests conceptes a les futures generacions: un dia pensat per a tota la família.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit