test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Maresme Circular instal·larà un sistema de desodorització a la seva planta de tractament de residus

Des de Maresme Circular assenyalen que l'olor és causada pel tractament de les 100.000 tones/any de matèria orgànica que el Consorci s'encarrega de gestionar


Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, instal·larà un sistema de desodorització a la nau de biometanització del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. L’objectiu, com apunten en un comunicat, és minimitzar l’impacte odorífer del voltant de la planta.  

Des del 2021, l’empresa Odournet, SL, per encàrrec de Maresme Circular, realitza el servei de seguiment, control i vigilància de l’impacte odorífer de la planta. Durant els controls que du a terme l’empresa s’ha detectat un impacte odorífer no desitjat al polígon industrial on hi ha el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Des de Maresme Circular assenyalen que l’olor és causada pel tractament de les 100.000 tones/any de matèria orgànica. Aquests residus provenen de la fracció resta del Maresme i Vallès Oriental que el Consorci s’encarrega de gestionar. 

Renovació de les instal·lacions per eliminar l’impacte odorífer

Maresme Circular explica que està treballant en un projecte de renovació integral de les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Com exposen, aquests treballs s’espera que permetin eliminar l’impacte odorífer. 

Al comunicat el Consorci explica que la proposta té com a objectiu la descarbonització del Centre. Així s’implementaran tecnologies de captura, purificació i liqüefacció de les emissions de CO2 per al seu emmagatzematge i comercialització. En aquest sentit, es preveu la transformació dels sistemes de biometanització per via humida i bioestabilització de tractament dels residus orgànics que permetran donar una solució definitiva a l’impacte odorífer.  

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit