Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Manifestació a Lloret per reclamar un nou conveni col·lectiu del sector serveis


La Federació de Serveis de CCOO s’ha manifestat aquest divendres a Lloret de Mar per reclamar un nou conveni col·lectiu en 19 sectors de serveis, entre els quals destaca l’hostaleria com el més afectat. A la manifestació hi han assistit unes 200 persones que han sortit des de la plaça Pere Torrent i han acabat el recorregut davant de l’Ajuntament, passant per davant d’un seguit d’hotels on s’han aturat per protestar.

Demanen a la patronal pactar condicions de treball “dignes” amb millores salarials i pel que fa als horaris de les jornades. La situació de bloqueig en les negociacions dels convenis col·lectius afecta, a les comarques gironines, a més de 30.000 treballadors.

En concret, els manifestants reclamen la recuperació salarial i millora del poder adquisitiu dels salaris, la conciliació de la vida laboral i personal, la reducció del temps de treball i millora de les llicències retribuïdes, el reconeixement professional, formació en l’ocupació i promoció professional, la regulació de nous drets com són l’adaptació de la jornada per a la conciliació, teletreball i desconnexió digital, la igualtat i no discriminació a les empreses, les condicions de seguretat i salut i la regulació del treball els diumenges i festius.

Lloret, a la cua de municipis gironins de renda per capita

Antonio Ferro, secretari general de CCOO Serveis Comarques Gironines, alerta que a Lloret un dels problemes afegits -derivats de la incertesa econòmica que ha causat la pandèmia i la recuperació lenta dels volums de turisme estranger habituals a la localitat- és que s’estan reduint les temporades.

“Qui abans treballava 12 mesos l’any, ara en fa 9 i qui en feia 9, ara en treballa 6”. I això afecta el poder adquisitiu de la població. “Lloret és el municipi més pobre en PIB per càpita de les comarques gironines”, alerta el secretari general que assegura que aquesta situació precària al món de l’hostaleria, “podria situar-lo al capdavant de la llista”.

L’acció d’aquest divendres s’emmarca en un conjunt de mobilitzacions de diferents punts del territori impulsats pel sindicat CCOO per denunciar el bloqueig en les negociacions i per exigir un conveni just pel conjunt del sector serveis a Catalunya.

Foto: Aleix Freixas/Ariadna Reche – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit