test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat de Mar serà Vila del Llibre per primera vegada


Malgrat de Mar serà Vila del Llibre els dies 26, 27 i 28 d’agost amb el lema “Malgrat de Mar. De llibres i de viatges”. El fil conductor de l’esdeveniment seran els viatges i hi participaran escriptors com Vicenç Villatoro, Vicenç Llorca o Care Santos, entre d’altres.

A la plaça de l’Església hi haurà un espai d’autors locals i en destaquen un parell d’iniciatives. Una d’elles és ‘Els encants del llibre’, un mercat de llibres de segona mà gestionat per la Comunitat Terapèutica del Maresme. Una altra és ‘Cadires a la fresca’ que consistirà en treure cadires al carrer del Mar i que els veïns conversin sobre autors que han escrit sobre Malgrat.

Com que el tema central són els viatges, hi haurà activitats dedicades a l’emigració amb la participació d’escriptores maresmenques i taules sobre grans autors de viatges com Jules Verne o Aurora Bertrana. Tampoc no hi faltarà el record a exploradors i pioners com el capità malgratenc Fèlix Cardona o Enric Blanco.

Més activitats que involucren el teixit social de Malgrat són la ruta per descobrir el Malgrat literari que organitza la Biblioteca La Cooperativa o el club de lectura de L’Esquirol entre llibres sobre la figura de la malgratenca Zenòbia Camprubí. A més, els propietaris de la desapareguda pastisseria La Granja han cedit l’espai i es convertirà en un centre d’activitats relacionades amb el reciclatge del cartó.

La regidora de Cultura Lurdes Borrell ha explicat durant la presentació d’aquest divendres que “ser Vila del Llibre permet acostar el món que envolta els llibres a la població, donar a conèixer i reconèixer autors i escriptores locals, il·lustradors, artistes i descobrir-ne de nous”.

La comissària de Vila del Llibre, Assumpta Mercader, ha destacat que el més rellevant és que dins la Xarxa Vila del Llibre, cada poble té la seva pròpia idiosincràsia. Malgrat de Mar forma part de la xarxa Vila del Llibre 2022 juntament amb Barcelona, Sitges, L’Escala, Cervera, Piera, Manacor i Cabrils.

Segons ha dit el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono, el format i les activitats han estat pensades perquè “la calor estiuenca i la literatura siguin compatibles”. La Vila del Llibre a Malgrat obrirà les portes el divendres 26 d’agost amb una inauguració a 2/4 de 7 de la tarda a les Peixateries Velles.

Foto: Ajuntament de Malgrat

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit