Malgrat de Mar celebrarà la primera Jornada Gluten Free el divendres 31 de maig. L’objectiu, segons assenyalen des de l’Ajuntament de Malgrat, és fer visible i conèixer millor la malaltia celíaca. Per això, aquesta jornada se celebrarà coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca.
La celiaquia és la reacció a la ingesta del gluten, una proteïna present en alguns aliments, com ara el blat, el sègol, l’ordi o la civada. El consum d’aquesta proteïna provoca en les persones afectades una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d’absorbir els nutrients.
La jornada gluten free, que es farà a les Peixateries Velles, té com a objectiu donar a conèixer la malaltia celíaca. A més, també vol transmetre informació sobre el tipus d’alimentació que pot ajudar a combatre aquesta malaltia. Així doncs, l’Associació de Celíacs de l’Alt Maresme-Selva Marítima oferiran informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. A més, durant aquesta jornada, empreses especialitzades oferiran una degustació de productes sense gluten.