Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ucraïnès es converteix en el principal idioma sol·licitat al servei de Traducció del Consell Comarcal del Maresme

L'increment de la demanda de traducció a l'ucraïnès s'ha pogut atendre amb una subvenció amb la qual es va incorporar al servei una traductora


El servei de Traducció del Consell Comarcal del Maresme va duplicar les intervencions el 2023. Concretament, segons l’ens comarcal, va passar de fer-ne 244 el 2022 a fer-ne 522 el 2023. A més, l’ucraïnès va ser l’idioma més demandat en aquest servei, desbancant l’àrab, que en els últims anys havia ocupat la primera posició.

Aquest increment de la demanda de traducció a l’ucraïnès s’ha pogut atendre amb la subvenció del programa Treball i Formació-Ucraïna. Segons el Consell Comarcal, aquests diners van permetre la incorporació al servei d’una traductora d’ucraïnès, rus i anglès.

Per darrere de l’ucraïnès (187 traduccions) i l’àrab (161), que han sigut les llengües en què més sol·licituds s’han presentat, queden el rus (62) i el xinès (39). També l’urdú (17), l’anglès (16), el sarahule/soninke (9), el romanès (7), el mandinga (5), el bàmbara (3), el panjabi (3), l’albanès (2), l’alemany (2), l’hindi (2), l’holandès (2), el wòlof (2), el francès (1), el fula (1) i el georgià (1).

Pel que fa als àmbits de les intervencions dutes a terme, la primera és Educació (238). La segueixen Serveis Socials (124), Infància (69) i Salut (48).

Per municipis, Calella i Mataró han sigut els municipis amb més intervencions, amb 103 i 93, respectivament.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit