Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’obra ‘Al país dels ungrus’ de Jaume Capsada guanya el premi de Narració a la 60a edició dels Recvll de Blanes


El barceloní Jaume Capsada ha guanyat el premi Joaquim Ruyra de narrativa de la 60 edició dels Recvull de Blanes. Ho ha fet amb una obra titulada ‘Al país dels ungrus’, en record al seu pare. Els altres premiats són Clara Ballart, per la millor poesia; David Moré, en la categoria de retrat literari; Mireia Pagès, a la millor cançó; Carles Batlle, premi a la millor obra teatral i Xavier Ferré, pel premi de periodisme. Aquests dos últims és la segona vegada que s’emporten un premi. 

El president de l’Associació Recvll, Salvador Roca, explica a Ràdio Marina, els objectius dels premis:

“Neixen precisament per elevar la llengua a una categoria superior a la que parlem normalment al carrer. És a dir, per donar valor a la llengua i per mantenir la llengua. Benet Ribas, quan va fundar els Premis Recvll, va tenir aquesta gran visió. I va buscar un jurat que tingués una qualitat, un prestigi, amb persones de Blanes i de fora, de l’àrea intel·lectual de Barcelona. I es va començar convocant un sol premi, el de narració”.

Roca també destaca que els premis Recvll han servit per descobrir nous talents:

“Els premis en metàl·lic que es donen no son elevadíssims. Però, no obstant, ha agafat un prestigi que s’ha anat guanyant a través dels anys perquè en els inicis, sense conèixer pràcticament a ningú, sense que sapiguessis les persones que premiaves, resulta que després van fer una carrera extraordinària. Això vol dir que Recvll els va descobrir sense cap pressió de cap mena”.

En aquesta 60a edició, s’han presentat un total de 117 obres, 24 més que l’any passat. L’acte de lliurament de premis s’ha fet aquest diumenge al migdia al Teatre de Blanes i ha comptat amb la participació dels alumnes de l’Oficina de Català de Blanes i l’actuació de la Coral Solstici.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit