test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“L’objectiu que ens hem marcat aquest any per la Marxa pels Valents és arribar a 1.500 participants i als 20.000 euros de donacions”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Xavier Muñoz, sotsinspector policia local de Caldes de Malavella. Amb ell parlem de l’edició d’aquest 2024 de la Marxa pels Valents, que es disputarà aquest diumenge arribant a la sisena edició.

La iniciativa, com explica Muñoz, va néixer el 2017 arran d’una rapada solidària que va organitzar la Policia Local de Terrassa. L’octubre d’aquell any es va repetir la mateixa iniciativa a Caldes. “Va ser un èxit total recollint 1.500 € i 50 cues de cabell per fer perruques”, diu Muñoz. Davant d’aquesta rebuda van impulsar la Campanya d’escuts solidaris contra el càncer infantil. “Avui, hi ha 168 cossos de la policia local adherits a la campanya dels escuts solidaris”, explica.

Amb aquesta campanya, des de la Policia Local de Caldes van impulsar la Marxa pels Valents, un esdeveniment que, segons el sotsinspector, “és una festa de Caldes que tothom espera per fer la seva col·laboració”. Aquest any, la marxa arriba a la sisena edició i, com ens ha avançat Muñoz, hi haurà 90 regals per sortejar; “tots són col·laboracions dels comerços”, explica.

Des del 2017, la Campanya d’escuts solidaris ha aconseguit 800.000 euros recaptats i, com diu Muñoz, tots s’han donat a l’Hospital Sant Joan de Déu. “Al principi els donatius recaptats anaven per la construcció del Pediatric Cancer Center. Ara, que ja és una realitat, tots els diners es destinen per la investigació”, diu. Només el 2023 la campanya va aconseguir recaptar prop de 100.000 euros amb totes les iniciatives que s’organitzen arreu del territori.

Per la Marxa pels Valents d’aquest any, Muñoz explica que la fita que s’han marcat és arribar als 1.500 participants i recaptar 20.000 €. Com diu, per ara “hi ha 900 inscripcions fetes, però tenim l’esperança d’arribar”.

La novetat de la 6a Marxa pels Valents de Caldes és que s’han separat els recorreguts a peu i en bicicleta per qüestions de seguretat. “Així ens estalviem ensurts”, apunta Muñoz. “El recorregut és assequible, el pot fer tothom, tota la família”, diu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit