Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock: “Ens falta que puguem anar pel món cantant en català”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock. Aquest any, la publicació celebra el seu 30è aniversari i els premis Enderrock, que s’entreguen aquest dijous, en fa 25.

Gendrau ha recordat els inicis de la revista: “quan vam començar èrem una colla de grenyuts que fèiem periodisme musical. Voliem parlar d’una escena musical que llavors se’n parlava poc”. Ara, tres dècades després, segons Gendrau, “l’escena musical viu un dels seus millors moments”. Tot i això, el director de la revista Enderrock apunta que el que ens falta és “que puguem anar pel món cantant en català”.

Al llarg de la vida de la revista, Gendrau ha esmentat els canvis d’escena musical que hi ha hagut. Tot i això, ha apuntat que aixó és un símptoma que l’escena és sana perquè cada nova onada s’ha superat.

“La música ens dignifica com a país i com a persones”, ha dit Gendrau. A més, com ha apuntat, “la música és una de les millors formes de definir com és la gent i el país, és un gran retart del moment de la història”.

Demà dijous, com ha explicat Gendrau, se celebra la gala de l’entrega dels Premis Enderrock, una celebració que comptarà amb una dotzena d’actuacions d’artistes consolidats, però també d’artistes emergents, com els concursants de la primera edició d’Eufòria.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit