Free Porn
xbporn

deneme bonusu veren siteler

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret vol ser la primera distinció de l’Estat amb el certificat internacional de turisme sostenible


L’Ajuntament de Lloret de Mar i el Gremi d’Hostaleria del municipi estan treballant per rebre el segell Bioscore de turisme sostenible. El distintiu Bioscore és un aval internacional que reconeix el compromís per la sostenibilitat d’una empresa o destinació turística. Ara com ara, encara no hi ha cap distinció Bioscore en tot l’estat espanyol.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha assegurat que el consistori i el Gremi d’Hostaleria estan treballant per ser “els primers” a rebre aquesta distinció. Segons ha afirmat Dulsat, l’objectiu és que es reconegui “la feina que s’està fent des de fa temps” en matèria de sostenibilitat des dels establiments i les administracions.

A més, l’alcalde lloretenc ha recordat que “el 75% dels visitants al municipi són estrangers”. Per això, ha dit, cal buscar protocols internacionals que avalin les tasques que es fan des dels hotels i restaurants. Dulsat també ha insistit en el fet que el municipi “fa molt de temps” que actua en consonància amb la “preservació del medi natural”, la mobilitat sostenible i l’alimentació saludable i amb productes de proximitat.

Exemple de compromís sostenible

Un exemple d’establiment lloretenc compromès amb la sostenibilitat és l’hotel Samba. Des d’aquesta temporada han reformat el model del bufet lliure per evitar el malbaratament alimentari. Ara, ofereixen als clients porcions més petites servides en plats individuals, en comptes de servir el menjar en grans safates. La responsable de Medi Ambient de l’hotel, Laura Pérez, assegura que la gent queda plena amb menys racions, fent que el nivell de menjar que acaba a les escombraries hagi reduït dràsticament aquesta temporada.

El compromís amb el medi ambient de l’hotel Samba de Lloret de Mar, però, ve d’anys enrere. L’any 1997, els responsables d’aquest establiment van decidir instal·lar un servei de reutilització d’aigües residuals. Aquest sistema permet que tota l’aigua que els clients utilitzin a la dutxa i a la pica del lavabo de cada habitació va a parar en un dipòsit. Allà es tracta amb clor i es torna a bombejar al circuit per omplir les cisternes dels vàters que hi ha a l’hotel. A més, una part també es destina al rec de les plantes ornamentals.

Ara, a través d’un projecte de recerca conjunt amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Universitat de Girona (UdG), provaran si aquesta aigua gris que prové de les dutxes i les piques és apta per regar un hort que s’instal·larà en el mateix hotel. Amb el mateix tractament, calcularan si l’aigua és bona per al creixement de les hortalisses i fruites que es cultivin. Després aquests productes s’analitzaran per saber si són aptes pel consum humà.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit