Lloret de Mar celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre el Lloret Plogging Congress i, d’aquesta manera, es converteix en la seu mundial del ‘plogging’, una nova modalitat que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus de l’entorn.
Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació del Congrés Internacional de Plogging a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la cooperativa Mar de Dones i la Fundació Climent Guitart amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra.
L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha recalcat que “la sostenibilitat ha de ser un eix prioritari a totes les polítiques públiques i privades” i ha recordat algunes pràctiques de Lloret com el Museu Verd, la millora d’espais urbans o el pla de transformació ètica i sostenible que s’ha fet amb empreses d’allotjament. També ha destacat els set milions d’euros que han rebut dels Next Generation, convertint Lloret en el municipi del país que més n’ha rebut i ha afirmat que estan “contentíssims que el primer congrés de plogging se celebri a Lloret de Mar”.
El 7 d’octubre començarà el congrés al mateix hotel on s’ha fet l’acte de presentació. Hi haurà diferents taules rodones a càrrec d’entitats, empreses, joves involucrats en temes de sostenibilitat i experts com el suec Erik Alhström, fundador del moviment ‘plogging’ l’any 2016.
L’endemà al matí tindrà lloc el “Plogging Day” a la platja de Fenals amb la participació d’entitats i centres educatius lloretencs i d’arreu com les escoles Vedruna i el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra.
Disset països del món s’han adherit al ‘plogging day’: Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EUA, Nigèria, Itàlia i Alemanya.
Foto: acte de presentació del primer congrés de ‘plogging’ a Lloret. Josep Lluís Vidal