test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret serà la primera destinació turística del món en rebre la certificació Bioscore


Lloret de Mar es convertirà la primera destinació turística del món en rebre la certificació del Sistema de Gestió de la Sostenibilitat en Destinació Bioscore Sustainability. Es tracta d’una certificació que reconeix la gestió sostenible i que és reconeguda en l’àmbit nacional i internacional.

La certificació de Lloret inclou les categories de restauració, transport, cultura, activitats i equipaments públics. Així doncs, inclou des de museus, el Teatre o els Jardins de Santa Clotilde fins a la piscina municipal o les Oficines de Turisme. Amb la certificació, aquests equipaments s’auditaran i s’hi realitzarà un monitoratge de la petjada de carboni, de la petjada hídrica, la segregació de residus i els contractes de subministrament. L’objectiu, segons assenyalen des de Lloret Turisme, és millorar-ne l’eficiència.

Actualment, a Lloret hi ha 27 establiments, amb més de 15.000 places hoteleres, que compten amb la certificació de sostenibilitat Bioscore. Aquesta xifra representa la meitat del total que hi ha a la destinació.

Segons l’alcalde, Adrià Lamelas, rebre aquest reconeixement “ratifica el compromís pel desenvolupament d’un model de turisme responsable de manera conjunta, àmbit públic i privat”.

Lloret Sostenible by Bioscore

L’any 2021 es va impulsar el projecte Lloret Sostenible by Bioscore, part del projecte Lloret Sostenible. L’objectiu és coordinar, millorar i donar visibilitat a la sostenibilitat turística del municipi. Així, com apunten des de Lloret Turisme, des de llavors s’han anat desenvolupant accions en aquesta línia. Per exemple, s’han organitzat programes formatius en transformació ètica i sostenible i en innovació i sostenibilitat o s’ha participat en el projecte Greentour ‘Economia circular i turisme sostenible a destinacions de l’espai SUDOE’.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit