Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Llagostera reparteix aigua als veïns que la tenen tallada des de fa dies


L’Ajuntament de Llagostera s’ha vist obligat a repartir aigua en camions cisterna després que els veïns de dues urbanitzacions ja portessin tres dies sense tenir-ne en plena onada de calor. Són els de Font Bona i Selva Brava. L’Ajuntament ha actuat d’urgència i ha començat a repartir aigua en garrafes i camions cisterna als veïns. A més, també ha ofert als veïns poder-se dutxar al pavelló municipal i els ha donat accés gratuït a la piscina de la Canyera.

El consistori ja treballa per assumir la gestió de l’aigua en aquestes dues urbanitzacions, que actualment depèn de Rec Madral SA. Fa temps que ajuntament i veïns critiquen que la xarxa d’abastament té “greus problemes” perquè el servei pateix talls i avaries de manera “constant”. L’última, ha estat la que hi ha hagut aquest cap de setmana. Els veïns de les urbanitzacions Font Bona han estat tres dies sense aigua i no ha sigut fins avui dijous, que han tornat a tenir servei d’aigua. Pel que fa als veïns de Selva Brava, ja porten quatre dies sense aigua. Això, en plena onada de calor i quan el Procicat ha activat l’alerta per calor intensa.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit tirar endavant tres mesures d’urgència per garantir l’aigua. D’una banda, s’han col·locat camions cisterna d’aigua potable. També es van repartir dues garrafes d’aigua per família. A més, els veïns afectats poden dutxar-se al pavelló municipal i poden entrar gratis a la piscina municipal de la Canyera.

Assumir el servei

Aquest març, el ple de Llagostera va aprovar per unanimitat els projectes que permetran resoldre el problema de totes totes. Per una banda, es farà una canonada des del dipòsit de Can Pinet fins a al urbanització Selva Brava; i per l’altra, aquest punt d’abastament d’aigua es connectarà amb el que porta cap a la urbanització Font Bona.

Les dues obres costen 1.589.285 euros. Es preveu que els treballs, que han rebut una subvenció de 553.729,43 euros per part de l’ACA, es puguin dur a terme a finals d’aquest 2023. Un cop s’enllesteixi l’obra, subratlla l’Ajuntament de Llagostera, el consistori podrà assumir el servei i el subministrament d’aigua a les dues urbanitzacions.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit