test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Mataró és el segon millor centre de Catalunya per parir segons les enquestes

El grau de satisfacció global del centre mataroní és de 8,45 sobre 10 i un 86,7% de les persones enquestades tornarien a escollir l’Hospital de Mataró com el centre on tenir el seu nadó


L’Hospital de Mataró és el segon centre que millor puntuació ha obtingut en les enquestes sobre atenció a l’embaràs, part i postpart. Aquestes enquestes les realitza el Departament de Salut entre tots els hospitals catalans. 

El grau de satisfacció global del centre mataroní és de 8,45 sobre 10. Així, queda mig punt per sobre de la mitjana catalana, i només és superat per l’Hospital del Mar, Barcelona, que ha obtingut un 8,73.

El centre del Maresme ha estat el millor valorat de Catalunya en quant el seguiment i control de l’embaràs, part i puerperi. Les famílies destaquen com a àrees qualificades d’excel·lent el tracte dels metges, les infermeres i les llevadores, les instal·lacions del centre, l’ajuda amb el dolor durant el part i el postpart i el seguiment del nadó durant l’estada a l’Hospital.

També tenen una nota per sobre de 9 aspectes com sentir-se en bones mans durant l’embaràs, el part i l’ingrés, poder estar acompanyat durant tot el procés i el respecte a la intimitat.

A més, el 86,7% de les persones enquestades tornarien a escollir l’Hospital de Mataró com el centre on tenir el seu nadó. El percentatge de fidelitat mitjà a Catalunya és del 78%.

Una aposta per la desmedicalització del part

L’any 2023, a l’Hospital de Mataró es van atendre 900 parts amb un índex d’instrumentalització del 15%. Pel que fa a les cesàries, se’n van fer en el 23% dels parts.

Des de l’Hospital de Mataró assenyalen que, tant en els parts vaginals com en les cesàries, s’ofereix la presència d’un acompanyament en tot moment. A més, també apunten que s’ofereix el contacte ‘pell amb pell’.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat va guardonar el protocol “d’atenció immediata al nounat sa” de l’Hospital de Mataró l’any 2014.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit