Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Calella incorpora un equip de ressonància magnètica


L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha incorporat una ressonància magnètica (RM) d’última generació. Aquest és el tercer equip que s’instal·la a Catalunya. Fins ara, el centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, no disposava de cap equip de RM. Així, des de la Corporació valoren que la incorporació d’aquest equip és “un salt qualitatiu molt important tecnològicament.”

La nova ressonància magnètica, model Signa Voyager Air Edition 1.5T, incorpora eines d’intel·ligència artificial. Això permet millorar la precisió diagnòstica i obtenir imatges d’alta qualitat. El cost de l’equip és de 891.680 euros, un import que s’ha finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia del Ministeri de Sanitat. A més, per la incorporació del nou equip, s’han fet obres d’adequació d’espais, uns treballs subvencionats pel CatSalut. Així, segons apunta la Corporació de Salut, la inversió total per la incorporació del nou equip ha sigut de 1,3 milions d’euros.

Fins ara, els i les ciutadanes que requerien una prova de resonància magnètica s’havien de desplaçar fins a l’Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes. Amb la incorporació del nou equip RM a l’Hospital de Calella, la corporació espera poder reduir el temps d’espera dels pacients i oferir-los un servei de proximitat.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit