Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Calella i el Centre de Rehabilitació de la Selva Marítima han incorporat un gos en la teràpia de rehabilitació pediàtrica

Des de la Corporació de Salut apunten que l'animal és un element motivador més per a infants i joves que fan tractaments perllongats


L’Hospital de Calella i el Centre de Rehabilitació de la Selva Marítima a Lloret de Mar compten amb un gos a les teràpies de rehabilitació pediàtrica des d’aquest abril. Així, el centre ha incorporat al projecte de teràpia assistida amb gossos en la rehabilitació que es realitza amb infants i adolescents que tenen malalties neuromusculars. col·labora en el projecte l’associació ItCan.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, gestionadora dels dos centres, apunten que aquests tipus de tractaments són molt llargs. Per això, una de les principals dificultats és mantenir la motivació i la implicació dels nens i nenes amb els exercicis. En aquest context, l’animal esdevé una eina clau per aconseguir els objectius terapèutics proposats per als professionals. La incorporació a aquesta iniciativa ha sigut possible arran del suport econòmic de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), segons la Corporació.

Mitjançant la interacció amb el gos i seguint les indicacions dels professionals sanitaris implicats, es treballen diferents aspectes com són l’equilibri del tronc, la utilització de les extremitats superiors o els desplaçaments. A més, en totes les sessions també hi participa un tècnic en intervencions assistides amb gos. Aquest, assisteix és el guiatge del gos per aconseguir els objectius terapèutics marcats.

Des de la Corporació assenyalen que l’animal és un element molt important en la teràpia perquè aporta motivació als infants facilitant la comunicació, l’autonomia, l’estat anímic i sobretot el fet de voler repetir l’experiència.

Actualment, hi ha 60 pacients, entre 0 i 18 anys, que fan tractament a l’Hospital de Calella i el Centre de Rehabilitació de la Selva Marítima a Lloret de Mar. D’entre aquests, 17 s’han inclès dins d’aquest programa.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit