Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol construir una planta de compostatge per tractar les restes vegetals de la pagesia

L'objectiu és que la pagesia de la Baixa Tordera hi pugui portar les restes vegetals que produeixen i obtenir compost per als conreus, sense necessitat d'anar-lo a buscar fora


L’Associació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera estudia construir una planta de compostatge per tractar els residus que genera l’activitat agrícola. L’objectiu és que la pagesia de la Baixa Tordera hi pugui portar les restes vegetals que produeixen i obtenir compost per als conreus. Així, les cooperatives agrícoles podrien deixar d’anar a buscar el compost a Manresa, com fan actualment, segons assenyalen des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Aquest dijous, una representació de l’assemblea va visitar la planta de compostatge de Malla (Osona), les instal·lacions de tractament de residus de la Mancomunitat La Plana. Aquesta planta gestiona els residus municipals de 14 municipis ubicats al sud de la comarca d’Osona amb una població associada de 34.000 habitants. En aquesta visita també hi van assistir l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, i la segona tinenta d’alcaldessa i regidora de Pagesia de Malgrat, Carme Ponsa. També el president de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i el diputat de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar.

Es va decidir fer una visita a la planta de Malla, apunta el consistori malgratenc, perquè hi ha una empresa que fa un esborrany de projecte per a veure la seva viabilitat. A més, la de la Baixa Tordera seria molt similar en dimensions a la planta de Malla.

L’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera està format pels municipis de Malgrat, Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Blanes. A més, també hi ha les cooperatives agràries de la Conca de la Tordera, Progrés-Garbí i Agrària Baixa Tordera.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit