Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera tindrà un obrador compartit a Blanes


L’Ajuntament de Blanes i la Fundació Emys han signat un conveni per construir un obrador compartit per l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) en un local cedit pel consistori blanenc. Aquest projecte està en procés des del 2021 i vol ser un espai que puguin utilitzar els petits productors per elaborar els productes sense necessitat de tenir obradors propis. A més, des de l’Ajuntament de Blanes també apunten que aquest obrador afavorirà la comercialització d’aquests productes.

L’obrador, un projecte impulsat per EABT i l’entitat ambiental Fundació Emys, estarà situat en un local de Blanes entre els barris de Quatre Vents-Els PavosCan Borell. L’espai tindrà una superfície de més de 479 m2.

Des de l’Ajuntament de Blanes expliquen que s’espera que l’obrador permeti dinamitzar el sector agrari potenciant la venda directa del producte de proximitat. A més, també donarà resposta a la demanda ciutadana de consumir productes sostenibles i de proximitat, com ha apuntat el consistori.

L’EABT està integrat pels Ajuntaments de Blanes, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Malgrat de Mar, juntament amb tres cooperatives agràries de la Baixa Tordera i els pagesos que representen els cinc consells agraris municipals.

Per tirar endavant el projecte, la Fundació Emys compta amb el finançament del projecte PECT ‘Girona, Sistema Alimentari Sostenible’, cofinançat en el 50% pel Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea i en el 25% per la Diputació de Girona.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit