L’Espai Agrari de la Baixa Tordera ha col·laborat a les II Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat. El showcooking, celebrat aquest dimecres a l’espai Xef Caprabo de L’Illa Diagonal de Barcelona. Enguany aquestes jornades s’han dedicat al tomàquet. De fet, la Conca de la Tordera és un dels majors productors de tomàquet de Catalunya.
En total, són 5 muncipis de la Selva i el Maresme els que conformen l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT). En concret són Blanes, Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar i Tordera. L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és un dels paisatges agraris més rellevants i singulars de Catalunya. Creat l’any 2022, es tracta d’un ens propi format pels ajuntaments dels cinc municipis; les tres cooperatives agràries de la Baixa Tordera; i pagesos dels cinc consells agraris municipals.
El showcooking ha anat a càrrec del xef Iban González Adan, fundador del restaurant Doryoku de Malgrat de Mar. González Adan és un dels ambaixadors del producte km0 a l’Estat. Per les II Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat, el xef ha elaborat tres receptes originals amb el tomàquet com a base: tonyina vermella en làmines, tomàquet cirerol, pa esmicolat i oli d’oliva amb gotetes de soja; tomàquet farcit de tàrtar de salmó amb aires d’oli de trufa; i, un pastís Cheescake de xocolata blanca amb melmelada de tomàquet.