Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Les estafes per internet han augmentat perquè el lladre va on hi ha més diners, però també són els delictes que més es denuncien”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Benedicte Castilla, inspector dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Blanes, i Marçal López, cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Blanes.

Com ha explicat l’Inspector Castilla, el dies de festes són “oportunitat pels lladres, però també per nosaltres perquè intensifiquem el patrullatge en aquells eixos comercials on s’acumula més gent”. De fet, com diu, els cossos de seguretat activen el pla operatiu estacional Grèvol des de la primera quinzena de Nadal fins passat Reis. Segons Castilla aquest pla té dos objectius principals: “intensificar patrullatge per donar una protecció i intensificar accions policials per prevenir delictes”.

Castilla ha remarcat que “durant aquests dies es donen més petits furts”. “També augmenten els furts als repartidors”, diu.

D’altra banda també ha assenyalat que una altra prioritat durant aquests dies de festa és la seguretat de mobilitat. Per això, com explica, “controls de trànsit s’intensificaran”.

D’altra banda, el caporal López ha fet èmfasi en què les compres per internet han augmentat, fins i tot superant els nivells de la pandèmia. Així, també han augmentat les estafes a la xarxa. En aquest sentit, López ha remarcat que “el lladre on va és on hi ha més afluència i ara és internet”. Tot i això, com diu Castilla, “els delictes que més es denuncien són les estafes d’internet”.

Pel que fa a precaucions a seguir per evitar estafes en línia, López parla de comprovar si l’oferta existeix de veritat o no, no fer servir wifis públiques per fer compres, tenir un bon antivirus o buscar comentaris d’altres usuaris, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit