Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur creix a la Selva i disminueix al Maresme aquest febrer

Mataró és el municipi que registra un descens més destacat


L’atur a comarca de la Selva continua a l’alça aquest més de febrer, mentre que al Maresme disminueix lleugerament. A Catalunya, l’atur també recula després de quatre mesos a l’alça. Així ho assenyalen les dades publicades a l’informe d’atur del febrer 2024 de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

En total, les oficines d’ocupació del Maresme han restat una persona a l’atur respecte al mes anterior. Aquesta xifra en 21.258 persones en situació d’atur i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 9,75%. Per la seva banda, la Selva ha registrat un increment: de 29 persones respecte al gener. Així arriba a les 7.968 persones demandants de feina i a una taxa d’atur del 10,17%.

Al Maresme, amb relació al mes de desembre, l’atur registrat ha augmentat en 15 municipis de la comarca, mentre que ha disminuït en una desena. El descens més significatiu l’ha registrat Mataró amb 72 persones menys en situació d’atur. D’altra banda, Vilassar de Dalt és el municipi que registra un increment més elevat, de 30 persones.

La taxa d’atur registral al Maresme es mou en una forquilla de valors del 4,81% de Tiana -com a valor més baix- i el 13,59% de Pineda de Mar, com a valor més elevat.

A la Selva, amb relació al mes de gener, l’atur registrat ha augmentat en 18 municipis de la comarca i ha disminuït en 6. El descens més significatiu el registra Blanes amb 42 persones menys com a demandants de feina. El segueix Lloret de Mar, amb 9 persones menys, i Tossa de Mar, amb 6 persones menys en situació d’atur. Per contra, Arbúcies i Vidreres són els municipis on més augmenta l’atur amb 16 persones més registrades respecte al gener en cadascun.

La taxa d’atur registral es mou en una forquilla de valors del 3,47% de Brunyola i Sant Martí Sapresa i el 15,07% de Massanes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit