Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur continua baixant a la Selva i al Maresme aquest juny, però més lentament que al maig

El Maresme ha registrat 19.956 persones en situació a l'atur i, a la Selva, 7.148


L’atur a comarca de la Selva i al Maresme ha baixat aquest mes de juny. Al total de Catalunya, l’atur també recula seguint la tendència a la baixa que va començar el febrer. Ara bé, el ritme de creixement s’alenteix respecte al maig i es rebaixa a pràcticament la meitat l’increment de treballadors que s’han donat d’alta. Així ho assenyalen les dades publicades a l’informe d’atur del maig del 2024 de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

En total, aquest mes de juny les oficines d’ocupació del Maresme han restat 405 persones sol·licitants de feina respecte al mes de maig. Així, l’atur registrat aquest últim mes al Maresme es queda doncs en 19.956 persones i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 8,99%. Per la seva banda, la Selva ha registrat un descens de 182 persones respecte al maig. Així arriba a les 7.148 persones demandants de feina i a una taxa d’atur del 8,39 %.

Mataró, un descens més elevat però el municipi amb més atur

Per municipis, al Maresme, Mataró continua com el que ha registrat un descens més elevat respecte al mes anterior amb 140 persones menys a la llista d’atur arribant fins als 6.782 sol·licitants de feina. El segueixen Premià de Mar, amb 47 persones menys, i el Masnou i Pineda de Mar, amb 27 persones menys, respectivament. D’altra banda, els municipis que registren més persones com a sol·licitants de feina aquest juny, a banda de Mataró (6.782), Pineda de Mar (1.535) i Premià de Mar (1.271). Per la seva banda, el municipi de Tordera és el que registra la taxa d’atur registral més alta del Maresme, amb un 12 %.

Blanes i Lloret de Mar, al capdavant de la baixada d’atur de la comarca

A la Selva, els municipis que lideren el descens de l’atur són Blanes, amb 59 persones menys, i Lloret de Mar, amb 58 persones menys en situació d’atur. Santa Coloma de Farners, per la seva banda, és el segon municipi on ha crescut l’atur, amb 7 persones més. El primer és Anglès, amb 9 persones que s’han afegit a la llista de sol·licitants de feina. Pel que fa als municipis que registren més persones en situació d’atur hi ha Blanes, amb 1.909 persones; Lloret de Mar, amb 1.150 persones; i, Santa Coloma de Farners, amb 527. Massanes, d’altra banda, és el municipi selvatà que registra la taxa d’atur més alta de la comarca, amb un 14,7 %.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit