Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’AMIC i l’ARRA aposten per “estrènyer llaços” i presenten l’associació de mitjans d’Occitània i Catalunya del Nord

Les dues entitats han celebrat la primera trobada de mitjans de proximitat a Narbona


L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i l’Assemblée Régionale des Radios Associatives Occitanie/Pyrénées-Mediterranée (ARRA) han celebrat a Narbona la primera trobada de mitjans de proximitat d’Occitània i en català. En aquestes jornades, les dues entitats han apostat per “estrènyer llaços” entre territoris, han presentat l’associació de mitjans d’Occitània i Catalunya del Nord i han signat una ‘Declaració de Narbona’ per “posar els fonaments per construir els projectes de futur”. “La trobada és crucial per diverses raons, però principalment perquè és la primera que reuneix i agermana mitjans de proximitat de banda i banda d’una frontera política, que no cultural”, ha assenyalat el president de l’AMIC, Ramon Grau.

“Amb aquestes jornades fem un pas més per estrènyer llaços entre territoris, compartir experiències en la millora dels nostres mitjans i posar fonaments per construir projectes de futur”, ha insistit Grau. “Ens reunim per compartir el futur dels nostres mitjans locals. El context és complex i insegur en l’àmbit nacional, però en aquest marc la nostra primera missió és informar adaptant-nos a la revolució tecnològica i la IA”, ha continuat el copresident de l’ARRA, Jean Marc Courrèges, que igualment ha destacat la importància de crear “aliances locals” per continuar sent fonamentals en la vida social i cultural del territori. “I per aconseguir-ho ens haurem de reinventar per continuar apropant-nos a les nostres gents i territoris”, ha reflexionat en veu alta Courrèges.

Ponència sobre el futur dels mitjans de proximitat

La trobada organitzada per l’AMIC i l’ARRA ha comptat amb ponències sobre el futur dels mitjans de proximitat, amb l’auge de la intel·ligència artificial i les noves oportunitats per generar ingressos. La consultora i cap d’Innovació i Estratègia Digital a l’AMIC, Clara Soteras, ha estat l’encarregada de fer un repàs a les vuit tendències que haurien de seguir els mitjans de proximitat: implementar la IA a les redaccions i els diversos marcs de decisió per fer-ho; la importància de la informació local; l’eina Google Discover; treballar per la sostenibilitat dels mitjans; formar a la redacció per entendre a l’audiència; potenciar el rol del producte; apostar pel vídeo més social; i anar més enllà del periodisme amb les newsletters, esdeveniments, serveis i marxandatge.

“Cal donar veu a les comunitats, tendències i necessitats, i ens hem de fixar en com i què prefereix consumir l’usuari i acostar-nos”, ha apostat Soteras, que igualment ha posat sobre la taula que la sostenibilitat dels mitjans s’ha de basar en la resiliència, la salut financera i la formació de la redacció per entendre l’audiència i el seu consum.

LAMIC -que actualment agrupa més de 600 mitjans de proximitat digitals, en paper i audiovisuals- ha posat sobre la taula la voluntat de crear una xarxa de cooperació entre mitjans de proximitat, integrar nous formats a les narratives informatives i compartir projectes entre territoris transfronterers i euro regionals. Per la seva banda, l’Assemblée Régionale des Radios Associatives Occitanie/Pyrénées-Mediterranée (ARRA) -que agrupa diverses emissores de ràdio comunitàries de la regió d’Occitània- considera que les ràdios associatives juguen un “paper clau” en la creació d’una oferta mediàtica plural, integrant nous formats i promocionant la cultura local, amb la perspectiva d’obrir-se a la resta de l’espai lingüístic català.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit