Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’alcalde de Calella torna a demanar un canvi legislatiu per fer front a la delinqüència multireincident


L’alcalde de Calella, Marc Buch, ha tornat a demanar un canvi legislatiu per fer front a l’activitat dels delinqüents multireincidents. Ho ha dit al seu perfil de la xarxa social X -l’antiga Twitter- on explica que dos dels detinguts per incendiar un habitatge al carrer Sant Jaume i atacar la policia dissabte passat, han sortit en llibertat al cap de tres dies i poques hores després s’han vist implicats en una baralla que ha precisat, de nou, l’actuació de la policia. “Ells impunes; nosaltres indefensos. Si la llei permet això, s’ha de canviar”, conclou el batlle.

Marc Buch ja va reclamar la setmana passada més efectius dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Maresme després de constatar que darrere de diversos incidents que s’han produït al municipi en els darrers mesos, hi ha un grup concret d’11 persones “que han fet de la delinqüència el seu sistema de vida”, ha explicat Buch aquest dimarts al programa matí360 de Ràdio Marina.

Segons el batlle, “disposem de 48 efectius de policia local, però no són suficients per afrontar aquesta situació, per això necessitem més efectius de Mossos”. A més, Buch també ha destacat que cal “modificar el Codi Penal”. “S’ha d’actualitzar, hem de fer lleis del segle XXI, ens hem d’adaptar a la realitat actual”, ha dit.

D’altra banda, Buch ha mostrat el seu malestar davant la falta d’interès de la Generalitat i, en concret d’Interior pel fet que el conseller Elena no va assistir a la reunió que tenien prevista pel 30 de novembre, després de la Junta Local de Seguretat extraordinària celebrada al municipi.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit