Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’aeroport de Girona tanca el març amb el doble de passatgers que fa un any

Aquest mes han passat per la terminal de Vilobí un total de 53.714 persones


L’aeroport de Girona-Costa Brava ha tancat el mes de març amb una pujada substancial del nombre de passatgers. Per la terminal de Vilobí d’Onyar, aquest mes de març, hi han passat 53.714 persones, un 98,9% més que el mateix mes que el 2023. Del total de passatgers, 52.148 han arribat a Vilobí amb la companyia irlandesa Ryanair, que és la principal operadora a l’aeroport.

Una de les causes que explica aquest increment de passatgers és l’augment d’operacions comercials que hi ha hagut l’últim mes, amb motiu de les vacances de Setmana Santa els darrers dies de març. En total s’han despatxat 483 vols comercials a l’aeroport de Girona-Costa Brava. Aquesta xifra que suposa un increment d’un 22,3% més que el març anterior.

En el global de l’any, la tendència és similar. La terminal selvatana ha registrat el primer trimestre de 2024 un total de 107.463 passatgers, un 90% més que durant els tres primers mesos de l’any passat. Pel que fa a les operacions comercials, també han crescut des de principi d’any. Ho han fet un 37%, fet que explica el creixement general.

Anglesos i alemanys són els que més visiten

Per països, els visitants del Regne Unit i Alemanya són els més nombrosos a la instal·lació de Vilobí d’Onyar. En total, han estat 13.522 els britànics que han passat per l’aeroport, mentre que d’alemanys han estat 12.069.

Per darrere se situen els italians (8.315), els polonesos (6.950), els belgues (5.630), els irlandesos (3.076) i els passatgers del Marroc, que han estat 2.447, si bé és la nacionalitat que més creix en nombre de passatgers respecte a fa un any. Francesos i holandesos, juntament amb els ciutadans de la resta de l’estat espanyol, són els que menys ús han fet de l’aeroport gironí.

Pisa al capdavant

Pel que fa a destins, Pisa se situa al capdavant en nombre de passatgers. Entre l’aeroport Girona-Costa Brava i el Galileo Galilei s’han registrat 8.065 passatgers. Per darrere hi ha Londres Stansted (6.580), Weeze a Alemanya (5.956), Brusel·les Charleroi (5.628) i Karlsruhe Baden-Baden també a Alemanya (4.292).

Els aeroports de Polònia de Cracòvia i Wroclaw se situen per darrere amb més de 3.000 passatgers cadascun, Marrakech Menara, Belfast i Birmingham són les destinacions amb menys moviment amb l’aeroport Girona-Costa Brava.

Cauen les mercaderies

Ara bé, els moviments generals han caigut un 21%. En total, n’hi ha hagut 2.555, entre enlairaments i aterratges a l’aeroport. Un dels motius ha estat la caiguda rellevant en relació amb les mercaderies. S’han transportat 1,7 tones aquest mes de març, un 84,3% menys que el mateix mes de l’any passat. Amb tot, el global de l’any segueix sent positiu perquè s’han transportat 36,1 tones aquest primer trimestre, un 5,6% més que l’any passat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit