Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’aeroport de Girona tanca el 2022 amb 1,3 milions de passatgers

L’aeroport de Girona ha tancat el mes de desembre amb 14.158 passatgers i es queda amb un acumulat de 1,3 milions de passatgers al llarg del 2022, segons dades d’Aena. Aquesta xifra és un 32% inferior a la que hi havia el 2019, l’any de referència. Malgrat que l’aeroport de Girona encara no arriba als nivells previs de la pandèmia, les xifres són un 320% més grans que les del 2021.

La millora de les dades implica la terminal gironina encara no s’ha refet de les conseqüències de la pandèmia. A aquestes se’ls hi han sumat altres factors com ara el Brexit i la crisi entre Rússia i Ucraïna.

El que sí que ha augmentat aquest any en comparació amb el 2019 és el nombre d’operacions que es fan des de la pista de Vilobí d’Onyar. Aquest 2022 s’ha tancat amb 21.277 enlairaments i aterratges, un 16,6% més dels que hi havia ara fa tres anys.

El mercat britànic es resisteix

Durant el 2022 el principal mercat de l’aeroport de Girona ha estat el britànic amb 360.655 passatgers. Ara bé, són pràcticament la meitat dels que hi havia abans de la pandèmia. De fet, el sector turístic ja avisava que un dels principals reptes era recuperar el visitant britànic. Malgrat ser la principal nacionalitat dels visitants, no s’ha arribat als mateixos nivells que el 2019. Més enllà de la pandèmia un dels motius que explica aquesta situació és el brexit i la inestabilitat política i econòmica que ha patit el país en aquest últim any.

La segona nacionalitat que més ha trepitjat la terminal gironina és l’alemanya amb 221.487 usuaris. Aquesta xifra és pràcticament la mateixa que hi havia el 2019. Per darrera seu hi ha el mercat holandès i el belga.

Ryanair transporta el 78,5% de passatgers

Pel que fa a les aerolínies, Ryanair ha transportat el 78,5% dels passatgers de la terminal gironina. Durant el 2022 la companyia irlandesa ha superat el milió de passatgers.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!