test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La tretzena edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona ha passat per Amer i Anglès

En total, hi han participat 2.300 persones i s'han recaptat 341.000 euros


Aquest cap de setmana s’ha disputat la tretzena edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona. En total, hi han participat 2.300 persones, agrupades en més de 300 equips, que han aconseguit recaptar més de 341.000 euros. Aquesta quantitat servirà per garantir l’aigua potable a 100.000 persones de comunitats vulnerables que se n’han vist provades per la crisi climàtica d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

Dissabte van sortir des d’Olot 200 equips que tenien per objectiu el recorregut de 100 quilòmetres o el de 55 km. En el cas de la distància de 100 km, els equips l’han de cobrir en un màxim de 32 hores. Aquest recorregut ha passat pels municipis de la Selva d’Amer i Anglès. A més de Les Preses, La Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Salt, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Platja d’Aro.

Pel que fa a la modalitat de 55 km, s’havia de fer amb un màxim de 16 hores i el recorregut era al mateix,z però acabava a Girona.

Els 100 equips participants restants van fer la marxa de 10 km. El recorregut era de Santa Cristina d’Aro a Sant Feliu de Guíxols.

Experiència immersiva

Al llarg del recorregut, els i les participen al Trailwalker s’han trobat amb cartells on escoltar el testimoni de dues persones que reben suport d’Oxfam Intermón. També del personal de l’organització que treballa a les comunitats. A més, una proposta auditiva explicava la problemàtica amb l’aigua a una regió del centre de Kenya a causa de la crisi climàtica i les solucions que aporta Oxfam Intermón. La història estava dividida en nou peces breus que també poden escoltar les persones de suport de cada equip als punts de control.

L’Oxfam Intermón Trailwalker ha comptat un any més amb Edurne Pasaban com a ambaixadora. Tot i que no hi ha pogut ser present perquè es troba precisament a Kenya, l’alpinista ha fet arribar un missatge d’ànim als equips. D’altra banda, l’activista mediambiental Jon Kareaga va participar en la prova, completant la distància de 55 km al costat del seu equip.

Més de 8 milions d’euros per combatre l’emergència climàtica

Des del 2011, quan va tenir lloc la primera edició d’aquesta marxa solidària a Espanya, han participat en la prova gairebé 30.000 persones. En aquests anys s’han recaptat més de 8 milions d’euros per lluitar contra les conseqüències que l’emergència climàtica està tenint sobre els més vulnerables. A la passada edició, van participar més de 1.500 persones i es van recaptar més de 317.000 euros.

Segons detalla Oxfam, en 30 anys, els desastres relacionats amb el clima s’han triplicat: sequeres, inundacions, tornados i huracans canvien les vides de milions de persones, dificultant l’accés a aigua potable. L’accés a aigua potable per beure, cuinar i rentar-se és essencial per a la vida i per evitar que es propaguin malalties com el còlera i la diarrea. Sense aigua neta s’accentuen els nivells de desnutrició, que ja són greus als països on Oxfam Intermón treballa.

La manca d’accés a aigua potable fa que milions de persones visquin en la pobresa. A més, aquesta situació implica que milers de dones i nenes hagin de caminar cada dia molts quilòmetres per anar a buscar aigua. Així, no poden fer altres activitats com anar a escola o cultivar més aliments, cosa que perpetua les situacions de desigualtat i la pobresa.

La recaptació d’aquesta edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker servirà, per exemple, per facilitar kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit