Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Setmana de l’Orgull LGBT a la Selva i l’Alt Maresme


El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ és una sèrie d’esdeveniments per a instar a la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere dicidents. El 28 de juny, o bé el primer dissabte posterior a aquest, és la data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969, que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals). Aquesta setmana són molts els municipis de l’Alt Maresme i la Selva que se sumen a la Setmana de l’Orgull LGBT.

Lloret de Mar

El proper 2 de juliol, a partir de les 19 h, a la Plaça Germinal Ros, Lloret de Mar acollirà la seva primera edició Pride: Peluca’s Party.

Malgrat de Mar

Els actes centrals en motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ es celebraran aquest dimarts 28 de juny als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a partir de les 20 h. La Regidoria d’Igualtat ha organitzat una xerrada sota el títol “I think he’s gay: identificació i estètica queer en l’espai públic” a partir de les 20 h a la Biblioteca La Cooperativa. Malgrat també ha organitzat un “xupinasso” per l’Orgull a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. Els gegantons de Malgrat també es reivindicaran per la igualtat. Es llegirà el manifest i, tot seguit, hi haurà una actuació musical a càrrec del cor Si Be Moll. A les 9 del vespre s’il·luminarà la Torre del Castell.

Blanes

En el marc del Dia Internacional de l’Orgull, a Blanes, s’instal·larà un Punt Lila al Passeig de Mar. El mateix dimarts, a les 7 de la tarda, es llegirà un ‘Manifest Reivindicatiu’. La lectura tindrà lloc al Passeig de Dintre. L’endemà dimecres l’activitat es traslladarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on a 2/4 de 7 de la tarda es farà una sessió de Cinefòrum amb un dels capítols del programa de TV3 ‘Tabús’. Es tracta del què es va dedicar al col·lectiu LGTBI. Durant aquests dies també s’allotjarà a la Biblioteca Comarcal una guia de lectura amb fons documental.

La commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI+ a Blanes culminarà el divendres 1 de juliol amb el monòleg que recitarà l’actriu malgratenca Teresa Gelpí: ‘Teresa, Teresot’. La sessió dramatitzada començarà a les 8 del vespre al Centre Cultural Els Padrets amb entrada gratuïta. El monòleg es basa en la història real de la blanenca Teresa Pla.

Sant Pol de Mar

El 28 de juny, per commemorar el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual a Sant Pol de Mar, es llegirà a un manifest a la Plaça de la Vila.

Tordera

La regidoria d’Igualtat de Tordera, amb el suport del Casal de Joves, ha organitzat activitats entorn del Dia Intenacional pels drets del col·lectiu LGTBI+. Aquest dimarts a la tarda hi haurà un taller de sensibilització contra la lgtbifòbia enfocat per joves d’entre 12 i 16 anys. El dimecres 13 de juliol hi haurà una performance a càrrec de “les mireies” amb el títol “Tu t’ho creus?”.

Calella

Aquest dimarts a la tarda, la plaça de l’Ajuntament de Calella s’omplirà amb activitats per reivindicar la diversitat. Seguidament, a les sis, hi haurà l’hora del conte amb “Sirenes” a càrrec de Sílvia Serra. A dos quarts de vuit tindrà lloc, també a la plaça de l’Ajuntament, l’actuació de l’Aula de Dansa La Fàbrica i la lectura del manifest LGTBI a càrrec de Julen Rivera, usuari de l’Espai Jove; Dr. Josep Anton Lopez, pediatra del CAP de Calella; i, Ester Boquer, membre de Joventut Artística Calella. Durant tota la tarda de dimarts, també hi haurà una carpa sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere amb diferents activitats a càrrec de les i els joves de l’Espai Jove. A les vuit del vespre s’il·luminarà la façana del consistori i el Far de Calella amb els colors de la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Dins del marc de la Setmana de l’Orgull, el dijous 30, a les sis de la tarda, a l’Espai Jove de Can Saleta es projectarà el film “Una família perfectamente normal”. Dissabte 2 de juliol, a les set de la tarda, tindrà lloc la performance amb el títol “Tu t’ho creus?” a la Plaça de l’Església.

Santa Suanna

Amb motiu del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI es realitzarà la lectura del manifest del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. L’activitat es farà a les 12 a la Plaça Catalunya.

 

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit