Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva i el Maresme fan una formació per la preservació de la tortuga careta


Set pobles de la Selva i el Maresme han participat en una formació sobre la preservació de la tortuga careta. En concret han sigut una trentena de persones de Lloret de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, els que han participat en aquesta jornada de formació i divulgació sobre aquesta espècie en perill d’extinció.

La formació sobre la preservació de la tortuga careta o babaua l’han impartit Aida Garcia i Irene Álvarez, tècniques de Caretta a la Vista, del BETA Technological Center, de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; i per Ana Macho, de la Xarxa de Conservació de la Natura.

La jornada, que ha acollit l’Arxiu Municipal de Malgrat aquest dijous, tenia l’objectiu d’establir el protocol a seguir davant la nidificació de tortugues marines, de custòdia de nius i prospecció de platges.

A dia d’avui, hi ha 5 nius a les platges catalanes, un d’ells a Malgrat, i tot just comença la temporada de nidificació que finalitza a l’agost. Les tècniques han destacat la importància d’actuar ràpidament quan hi hagi l’observació de l’animal o el rastre, per tal d’identificar el niu, protegir-lo adequadament i poder assegurar el naixement de les tortugues.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit