test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“La Selva i el Maresme estan en una zona de risc potencial de concentració de gas radó, però no és una certesa absoluta, per això s’han de fer mesuratges”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya José Luis Sánchez, president de l’Associació Catalana contra el radó i assessor mediambiental i divulgador sobre el gas radó. Hi hem parlat sobre què és aquest gas i els seus efectes, sobretot, a la Selva i al Maresme, dues comarques que han registrat concentracions considerables d’aquest gas.

Com explica Sánchez, el gas radó és un “gas d’origen natural que prové del subsol i que és perillós quan es concentra en espais tancats i reduïts”. A més, Sánchez afegeix que, “a llarg termini, està comprovat que provoca càncer de pulmó”.

Sánchez explica que el radó és un “gas invisible, sense gust, olor i per poder detectar-lo s’ha de fer un mesurament”. A la Unió Europea i a Espanya, el nivell detectat de radó que no es pot superar és de 300, com apunta el divulgador.

El nostre territori, la Selva i el Maresme, “estan en una zona de risc potencial, no és una certesa absoluta, però els mapes de predicció assenyalen que aquí la presència de gas radó és més probable”, apunta Sánchez. Amb aquestes, el divulgador i assessor exposa que és recomanable fer mesuratges per saber la concentració de gas radó. Per fer-ho, es pot disposar d’aparells digitals. A més, també assenyala que és important ventilar els espais.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit