Arriba la 1a Nit de la Comunicació de la Selva. Serà aquest pròxim dijous 23 de maig, a l’Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella. Aquesta primera edició de la Nit de la Comunicació de la Selva estarà centrada en la intel·ligència artificial.
L’objectiu d’aquest esdeveniment és fer un espai per professionals del periodisme i la comunicació. Així, es vol potenciar l’intercanvi d’experiències, el ‘networking’ i l’exploració de les noves tendències en periodisme i la comunicació.
La Nit de la Comunicació de la Selva és una iniciativa impulsada per un grup de professionals de la comunicació, sota el paraigua del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A més, també té el suport de la Diputació de Girona. L’organitzen Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; David Rueda, tècnic audiovisual director de l’empresa Rueda Visuals; Montse Codina, periodista i responsable del servei de comunicació del Consell Comarcal de la Selva i Marc Sureda, director de NOTIDIG.
La presentació de la Nit de la Comunicació de la Selva s’ha fet aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Girona. A banda dels promotors d’aquesta iniciativa, també hi han participat Jordi Grau, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Clarà, de Seventy Seven; i Natàlia Figueres, diputada de la Diputació de Girona.
Una trobada per compartir inquietuds
Josep Lluís Vidal, un dels promotors, ha explicat que aquesta primera edició “neix amb la voluntat d’instaurar-se com a un esdeveniment de referència anual en l’àmbit del periodisme, la comunicació i les noves tendències”. A més, també ha assenyalat que és una trobada per compartir inquietuds i pors.
“La idea de crear la Nit a la Comunicació a la Selva és de fa relativament poc temps, fa pocs mesos de finals de l’any passat i va ser una mica de manera informal. Tots els que organitzem aquesta iniciativa treballem en el sector i hem passat per diversos mitjans, tenim diferents experiències i compartim inquietuds, compartim pors, per què no dir-ho? Llavors vam pensar que era una bona manera crear un espai per debatre, per explicar, per fer valdre la feina dels periodistes, dels mitjans i de les persones que es dediquen al món de la comunicació i, per què no, també intercanviar idees, experiències i si surt la possibilitat de posar-nos a cara i de conèixer-nos i d’establir sinergies i convertir experiències, perfecte.”
La cita de la Nit de la Comunicació girarà sempre al voltant d’una temàtica concreta. En la seva primera edició serà la intel·ligència artificial.
“Hem concebut que la nit de la comunicació de gira entorn d’una temàtica central, a una qüestió que d’alguna manera ens afecti o ens preocupi o ens interessa, en un sentit també més positiu. I en aquest cas vam pensar que la intel·ligència artificial, que és una realitat ja en el món de la comunicació, doncs, seria un bon moment per abordar-la, per tractar-la.”
El focus en la IA
La conducció de 1a Nit de la Comunicació de la Selva anirà a càrrec de Mercè Sibina, periodista- delegada de TV3 a les comarques gironines, i de Josep Borrell, gerent de la Fundació Carl Faust.
Durant la vetllada, el periodista expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, Enrique San Juan, oferirà una ponència sobre el paper de la intel·ligència artificial en el periodisme. Seguidament, hi ha prevista la taula rodona: La IA: Una oportunitat o una amenaça per al periodisme. Hi participaran Jordi Grau, president de la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Jordi Ribot, fotoperiodista de ICONNA. També Tura Soler, periodista de El Punt Avui especialitzada en successos i autora de diversos llibres; i Carme Martínez, directora de Ràdio Girona – Cadena Ser.
A més, la jornada també gaudirà de l’actuació musical de Mireia Pagés Ferró. Va ser la guanyadora del Premi Cançó en Català de la 60ª edició dels Premis Recvll Blanes.
La 1a Nit de la Comunicació de la Selva finalitzarà amb un aperitiu a l’exterior de la Sala Delicious del Balneari Vichy Catalan.