Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La primera edició del projecte i-Fest de Blanes acull 3.000 joves


El projecte i-Fest, estrenat pel 10è Festival de Música Jove Ensorra’t de la Festa Major de Blanes, ha comptat amb l’interès de 3.000 joves. L’Ensorra’t és un espai de festa i oci nocturn, segons fonts del consistori blanenc. Ara bé, també és un model de participació i implicació amb l’objectiu de “ser i fer poble”. De fet, aquest festival de Blanes és una suma d’esforços d’entitats juvenils i culturals, com el Consell Local de Joventut; i, persones a títol individual.

En aquesta 10a edició de l’Ensorra’t, celebrada del 21 al 25 de juliol, s’ha volgut posar el focus en dos àmbits: el foment d’hàbits saludables i del consum responsable entre la població jove; i, millorar la seguretat, aspectes sanitaris i la salubritat. Amb aquesta voluntat, la de fomentar un oci nocturn saludable, enguany s’ha posat en marxa i-Fest. De fet, l’i-Fest va partir d’una realitat: els joves que assisteixen a l’Ensorra’t consumeixen alcohol i altres substàncies, com en altres festes i esdeveniments lúdics. Aquest projecte, fruit del treball de Nau4 i el Punt d’Informació Juvenil, va programar diverses activitats d’informació, conscienciació i prevenció pel públic adolescent.

Des de Nau4 i el Punt d’Informació Juvenil informen que durant els 5 dies de l’Ensorra’t van passar pel punt d’informació 3.000 joves. Així, la valoració és “plenament positiva” i s’han assolit tots els objectius. Ara bé, des de l’organització destaquen el desconeixement general que hi ha del tabac, l’alcohol, les substàncies estupefaents i dels efcetes negatius que poden provocar en la salut.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit