Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Plataforma de No a la MAT Selva dona “la feina per feta” i atura la seva activitat

Després de la notícia de derogació del ramal de MAT a la Selva, la Plataforma ha decidit quedar en format "latent", només pendent que tot es faci segons els criteris consensuats


La Plataforma No a la MAT Selva ha decidit que, a partir d’ara, es mantindrà en “format latent”. Després de 25 anys de trajectòria i, després de l’anunci de la derogació del ramal de la MAT a la comarca de la Selva, la Plataforma dona “la feina per feta” i atura la seva activitat.

A principis dels anys noranta es feia l’anunci de la construcció d’una gran línia de Molt Alta Tensió (MAT) que interconnectaria França i Espanya passant per Catalunya. Va ser en aquest moment quan va començar la lluita de la Plataforma en contra d’aquest projecte.

El 2013, No a la MAT Selva va establir l’objectiu concret de lluitar per fer eficaç la derogació del ramal de la MAT de 17 quilòmetres que s’acabava de publicar. El primer acte que va organitzar la consulta popular del gener del 2014.

Durant la seva trajectòria, la Plataforma ha treballat per trobar una alternativa a la MAT menys “lesiva”. Després de més de dues dècades de lluita, ara No a la MAT Selva afirma que “la feina ha valgut la pena” per aconseguir que el ramal de la MAT de 17,5 km es derogui. Així ho ha explicat un dels portaveus Joan Canal.

“Sí, la Plataforma No a la MAT Selva, de fet, es va crear amb un únic objectiu, i era lluitar per derogar el ramal de la MAT de 17 quilòmetres i mig a la Selva. Ara, amb aquest objectiu aconseguit, la plataforma queda atent. Per què? Doncs per gestionar la documentació generada, per vetllar per als criteris de l’alternativa i fomentar la creació d’una comunitat energètica local, que és la nostra manera de mirar endavant. De bon principi, sabíem que l’alternativa zero-mat no era una opció possible. Per això sempre s’ha buscat el bé comú. Sempre. Que a tothom hi surti guanyant.”

Latents, però amb un ull obert

La Plataforma No a la MAT Selva celebrat aquest dimecres una assemblea general on s’ha decidit que, ara, l’entitat passa a un “format latent”. Asseguren que és un final al que s’ha arribat “exitosament”.

Ara bé, asseguren que mantindran “un ull obert” i estaran pendents que “tot es faci segons els criteris consensuats”. A més, afegeixen que encara els queda força per tirar endavant la creació d’una comunitat energètica local “com a eina per canviar de model energètic”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit