test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Generalitat finalitza la perforació del túnel de la futura variant d’Anglès


La Generalitat ha acabat la perforació del túnel de la futura variant d’Anglès. La infraestructura compta amb una longitud de 486 metres i és la peça clau de la futura variant, que connectarà la C-63 amb l’N-141e i permetrà alleugerir la travessera urbana, traient els camions i el trànsit pesant del centre d’Anglès. Es preveu que un cop s’enllesteixi hi passin uns 5.100 vehicles diaris.

El vicepresident del Govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró, que ha assistit a la calada del túnel aquest dilluns, ha recordat que és una obra “llargament demanada” i una dels inversions principals que la Generalitat està executant a les comarques gironines. L’objectiu és que la futura variant d’Anglès, que costa 21,6 milions d’euros, entri en servei abans no acabi l’estiu de l’any vinent.

Actualment, el recorregut de la C-63 entre Anglès i Santa Coloma de Farners assumeix uns 7.000 vehicles diaris de mitjana, amb prop d’un 8,5% de pesats. Pel que fa a la N-141e, a la zona d’Anglès absorbeix uns 12.000 vehicles diaris, dels quals un 8% són pesants.

Els treballs per a construir la nova variant van començar el març de 2021.

Foto: Xavier Pi/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit