Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Fundació Drissa obrirà un servei prelaboral a Blanes

La fundació ja té un centre a Santa Coloma de Farners


La Fundació Drissa, dedicada a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, obrirà un servei prelaboral a Blanes. L’entitat ha arribat aquest any al 25è aniversari fent repàs de la feina feta i presentant projectes nous per continuar treballant per mantenir i incrementar els llocs de feina del col·lectiu.

La Fundació Drissa va néixer el 23 de març del 1999. Al llarg d’aquests 25 anys ha treballat per millorar la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental, molt especialment aquelles que pateixen un trastorn mental sever i, per tant, tenen més dificultats per inserir-se al món laboral. Drissa ha implantat dues línies de treball: la integració laboral i l’habitatge. Durant aquests anys d’història, ha acollit més de 3.000 persones, atenent-ne una mitjana diària de 270 a l’àrea de capacitació i al servei d’habitatge.

Un centenar de places entre els diferents centres, un d’ells a Santa Coloma

Amb un pressupost anual de més de 4 milions d’euros, la Fundació Drissa té un equip de 180 persones. El 58% dels professionals de l’entitat són persones amb un problema de salut mental. La Fundació preveu augmentar la plantilla en un 14% a finals d’any impulsant nous projectes. Entre aquests, hi ha la creació de dos nous serveis prelaborals, un a Blanes i l’altre a Platja d’Aro, amb quinze places cadascun. Se sumaran als que ja hi ha a Santa Coloma de Farners, Girona i Figueres. En total sumen un centenar de places.

El president de la Fundació Drissa, Max Marcó, i la gerent, Núria Martínez, han subratllat que són un recurs imprescindible perquè les persones amb problemàtica social derivada de la malaltia mental puguin engegar un itinerari laboral per aconseguir un lloc de feina. A través d’aquest servei, es formen, adquireixen competències necessàries i treballen. L’objectiu de la Fundació Drissa és acostar aquest recurs al lloc on viuen els usuaris. Apunten que han comprovat que l’adhesió millora quan no han de fer quilòmetres o desplaçar-se amb transport. Actualment, la taxa d’inserció laboral és del 50%, quinze punts més que fa tres anys.

La Fundació Drissa és un dels productors ecològics de fruites, verdures i hortalisses de les comarques gironines. Ara, han decidit fer un “pas endavant” en aquesta línia de negoci i han creat la marca ‘BDrissa’, amb l’objectiu de mantenir l’essència de productes fresos i 100% ecològics però ampliant l’oferta i incorporant al lineal nous productors del territori. L’epicentre continuarà sent la línia de producte saludable i de proximitat que Drissa cultiva a Campllong, transforma a l’obrador i ven a la parada del mercat i a la botiga del carrer Ciutadans. BDrissa també inclou el negoci del càtering.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit