Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La fiscalia manté la petició de 81 anys de presó per l’acusat d’abusar sexualment de deu nenes a Arbúcies


La fiscalia ha mantingut la petició de 81 anys de presó per al veí d’Arbúcies acusat d’abusar sexualment de deu menors, segons fonts judicials. L’acusat ha declarat aquest dijous responent, només, les preguntes de la defensa i negant les acusacions. La defensa demana l’absolució i sosté que la fiscalia i la investigació policial han volgut “pintar l’acusat com un depredador sexual” quan, assegura, no hi ha cap prova que ho acrediti.

El judici, que va començar dilluns a l’Audiència de Girona a porta tancada, ha quedat vist per sentència. La fiscalia ha mantingut la petició de condemna considerant perquè considera que ha quedat acreditat que l’acusat s’oferia a fer classes particulars gratuïtes a les víctimes que provenien de famílies en una “situació precària”, per guanyar-se la confiança dels pares. Així, i oferint regals a les nenes, hauria fet tocaments i fregaments amb el penis als genitals de les menors. Uns fets que l’acusat ha negat durant la seva declaració aquest dijous.

Els fets van passar entre el 2013 i el 2019

Segons l’acusació, els abusos van tenir lloc entre el 2013 i el 29 de juliol del 2019, quan la mare d’una de les nenes l’hauria sorprès in fraganti. Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, la nena que aleshores tenia 7 anys, la seva mare i el marit de la dona estaven a casa del processat. Cap a dos quarts de set de la tarda, l’acusat va fer anar la nena a una habitació on hi tenia lliteres. Un cop allà, li va abaixar la roba, li va llepar els genitals i li va fer fregaments amb el penis. La mare va entrar en aquell moment a l’habitació, el va enxampar i va denunciar els fets.

Arran de la denúncia s’haurien descobert els suposats abusos a nou menors més. Segons la fiscalia, el processat es va aprofitar de la confiança que li dipositaven els pares de les menors i de la innocència de les nenes per abusar d’elles de manera continuada. “Les despullava i les tombava bocaterrosa per, a continuació, friccionar el seu penis contra els genitals de les petites”, exposa la fiscal. “També els hi feia petons a la boca, tocaments als pits i les obligava a tocar-li el penis, introduint-lo després a la boca de les menors”. La fiscal considera que “aquestes conductes es van repetir amb freqüència”.

L’acusat ha negat els fets

L’acusat ha declarat al final del judici. Segons el seu advocat, Bernat Pladevall, només ha respost a les preguntes de la defensa i ha negat totes i cadascuna de les acusacions. El lletrat remarca que el processat ha explicat que va establir relacions d’amistat amb les famílies perquè es coneixien del poble. A través d’aquest vincle, sempre s’intentaven “ajudar”, per això s’oferia a fer classes de reforç escolar en algunes matèries. L’acusat ha afegit que, en aquestes classes, hi havia tant nens com nenes. A més, ha afirmat que mai va fer tocaments a les petites i que, de fet, per ell eren com “les netes que mai va tenir”.

La defensa lamenta que tant la fiscalia com la investigació dels Mossos d’Esquadra hagin volgut “pintar l’acusat com un depredador sexual” amb un modus operandi marcat. A més, el lletrat considera que no hi ha cap prova que ho acrediti. De fet, Pladevall argumenta que no és que l’acusat “s’aprofités” de les famílies en situació de vulnerabilitat sinó que ell mateix patia necessitats i havia hagut de recórrer a serveis socials.

La família de dues de les víctimes s’han personat com a acusació particular. La Generalitat també exerceix d’acusació en el cas d’una de les menors tutelada per la DGAIA que té una discapacitat reconeguda del 85%. Després d’aquest dijous, el judici ha quedat vist per a sentència.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit