Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Corporació impulsa un programa d’activitat física a l’aigua per a embarassades

Les sessions es faran a la piscina del Complex Esportiu Can Xaubet a Pineda de Mar


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha impulsat un programa d’activitat física a l’aigua per a embarassades. Dissenyat per un equip de llevadores, aquest programa està destinat a dones que estan al tercer trimestre de gestació i que porten el seguiment del seu embaràs als diferents ASSIR (consultes d’atenció a la salut sexual i reproductiva) de l’Alt Maresme i la Selva.

L’objectiu d’aquest programa és incrementar els parts fisiològics en detriment dels instrumentals. Alhora, també vol millorar la qualitat de vida de les dones, com apunten des de la Corporació. Hi ha estudis que relacionen l’activitat física amb parts més fisiològics i, per tant, amb una reducció de les cesàries i dels parts instrumentats. En aquest sentit, durant el 2023, a l’Hospital de Calella s’han atès 628 parts. D’aquest, un 72,8% han sigut parts sense complicacions i sense cap intervenció instrumental.

El programa consistirà en una sessió setmanal de 45 minuts en què es faran diversos exercicis per treballar i millorar diferents aspectes físics. Així es treballarà la relaxació i la respiració, l’equilibri, la coordinació, la resistència o la flexibilitat. Cada gestant farà un total de vuit sessions. Les classes es faran a la piscina del Complex Esportiu Can Xaubet a Pineda de Mar.

Per participar en aquest programa la gestant ha de portar un seguiment adequat de l’embaràs amb la seva llevadora i ha d’estar al tercer trimestre. A més, ha de ser una gestació sense complicacions i tipificada de risc baix o mitjà. Serà la llevadora que porta el control de l’embaràs la professional que s’encarregarà d’informar la persona gestant i valorar si compleix els requisits mèdics establerts.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit