Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva renova els programes de Suport Immediat a Domicili i el d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària

Conjuntament, els dos programes han donat servei a 249 persones aquest 2023


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha renovat, d’una banda, el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID), i el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH). Conjuntament, durant el 2023, els dos programes han donat servei a 249 persones de la Selva Marítima i l’Alt Maresme.

El SSID es va desplegar l’any 2012 a l’Alt Maresme i, posteriorment, va arribar a la Selva Marítima. Es tracta d’un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida i que són ateses per un equip especialitzat en cures pal·liatives. El servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament. A més, també ofereix suport emocional a la família.

Aquest programa es porta a terme gràcies al finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), la Fundació Oncolliga Barcelona i de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. A més, també compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis de la zona: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna, Tordera, Malgrat, Palafolls i Lloret de Mar.

Pel que fa al PADAH, aquest es va iniciar al 2016 per donar resposta a les persones que, per motiu de salut, han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop rebuda l’alta hospitalària, desenvolupar tasques domèstiques amb normalitat. Per exemple, higiene personal, anar a comprar, cuinar o portar el control de la medicació. Davant d’aquesta situació, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat.

Actualment, el PADAH es desplega a Sant Pol de Mar, Calella, Pineda i Tordera, arran dels acords amb els respectius ajuntaments.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit