test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La coordinadora per la Sanitat Pública a Mataró denuncia poca transparència pel tancament de l’Antic Hospital Sant Jaume

Reclamen una resposta adequada a pacients i professionals mentre no entra en funcionament el nou centre sanitari


La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme denuncia que hi ha hagut manca de comunicació i de transparència en l’anunci del tancament de l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i el trasllat de les places a altres centres. L’edifici pateix deficiències, però s’ha descartat resoldre-les perquè el 2027 és previst que entri en funcionament el nou hospital d’atenció intermèdia, fet que obligarà a traslladar les 76 places actuals a altres centres. El col·lectiu, però, assegura que no se’ls ha traslladat la informació de la manera deguda. A més, apunta que el trasllat comportarà conseqüències negatives tant per a pacients com per a professionals.

En un comunicat, la coordinadora apunta que mentre el nou centre no entri en funcionament caldrà derivar pacients a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona. Aquest centre està a una hora de distància i, això elimina el model d’atenció integral i personalitat que manté el pacient a prop de la seva família. A altres pacients se’ls traslladarà a l’Hospital de Mataró, que segons el col·lectiu no disposa d’infraestructures suficients i està infrafinançat. “Ens preguntem si se sacrificaran llits de la UCI per encabir aquests llits i si s’allargaran les llistes d’espera”, apunten en un comunicat. A més, destaquen, comportarà una saturació de serveis.

En aquesta línia es pregunten què passarà amb els 150 treballadors de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. De fet, demanen a veure si es reubicaran a l’Hospital de Mataró. Pel que fa als pacients amb perfil sociosanitari, també es pregunten amb quins recursos i seguretat se substituirà la seva hospitalització per atenció domiciliària.

Una reunió “urgent”

Per tot plegat, reclamen una reunió urgent amb la gerència del departament de Salut a la regió metropolitana nord, així com amb el gerent del Consorci Sanitari del Maresme i la regidora de Salut de Mataró, així com mantenir el funcionament de l’hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena amb les mesures sanitàries que siguin necessàries. A més, destaquen que cal no fer servir instal·lacions a l’Hospital de Mataró que comportin desplaçar pacients d’altres serveis o cartera de serveis, així com mantenir el personal actual al centre.

També reclamen al futur conseller de Salut i al parlament que es posi en marxa amb la màxima rapidesa possible un  nou hospital de cures intermèdies al Maresme. A més, assenyalen la necessitat que es creïn organismes de participació ciutadana per definir el model d’atenció sanitària al voltant de la comarca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit