Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La companyia de Canet 3 Aquaris per a 1 Peix presentarà la lectura dramatizada ‘Marina Ginestà. Fotos de Memòria’ a Arenys de Mar

Serà aquest dissabte 8 de juny al Teatre Seràfics


La companyia de Canet de Mar 3 Aquaris per a 1 Peix presentarà nova obra. Es tracta de Marina Ginestà. Fotos de Memòria, una lectura dramatitzada d’un text escrit per la tarragonina Núria Vizcarro i que forma part del projecte “365 dones l’any”, impulsat pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i El Born Centre de Cultura i Memòria. L’estrena serà aquest dissabte 8 de juny al Teatre Seràfics d’Arenys de Mar.

Marina Ginestà. Fotos de Memòria explica la història de Marina Ginestà i Coloma, una miliciana, traductora i periodista durant la Guerra Civil espanyola. Ginestà ha acabat esdevenint un símbol arran d’una fotografia d’ella amb un fusell des de la terrassa de l’antic Hotel Colón a Plaça Catalunya.

Aquesta obra de Vizcarro és un encàrrec del TNC i El Born en el marc del projecte 365 dones l’any. Aquesta iniciativa reivindica la figura de dones invisibilitzades i reconeix el seu llegat. A més, aquest projecte inclou oferir l’obra a les companyies de teatre amateur catalanes que vulguin, per tal de fer-ne una sèrie de lectures que s’anomenen Reverberacions.

Una història a tres veus d’edats diferents

Vizcarro ha creat un text on es reviu el personatge de Marina Ginestà, a través de tres veus diferenciades que corresponen a tres edats diferents. Així, expliquen la història de la Marina jove, miliciana i traductora; la que va acabar exiliant-se; i la de dona vella, localitzada a París per un periodista que segueix la pista de la fotografia.

La companyia 3 Aquaris per a 1 peix farà la seva propia adaptació de la lectura. Serà amb Mireia Ros, Dani Roig, Marta Hernández i Maria Avilés. La direcció anirà a càrrec de Jesús Ulisses Labay i Martí Figueras.

Marina Ginestà. Fotos de memòria es representarà dissabte 8 de juny al Teatre Seràfics d’Arenys de Mar a les 19 hores. L’entrada tindrà un cost de 5 euros.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit