Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La 3a Conferència de Salut de Malgrat parlarà del Parkinson

Se celebrarà dijous a les 18 h a la Biblioteca La Cooperativa


Malgrat de Mar celebra una nova edició del cicle de Conferències de Salut. En aquesta tercera edició el focus es posarà a la malaltia de Parkinson. L’objectiu és donar a conèixer la malaltia i la simptomatologia que provoca, a més dels tractaments més innovadors per combatre-la.

La conferència anirà a càrrec de Jaume Kalisevsky, doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurologia. A més, Kalisevsky és director de la Unitat de Trastorns del Moviment de l’Hospital de Sant Pau. Té més de 20 anys d’experiència, dedicats al tractament de les malalties neurodegeneratives, principalment a la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, àmbit en el qual és reconegut en l’àmbit internacional. És també pioner a l’Estat espanyol en la teràpia basada en l’estimulació cerebral profunda.

La malaltia de Parkinson representa la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent després de la d’Alzehimer. Afecta fins a un 1% de la població de més de 60 anys, i tot i ser una malaltia que s’inicia en l’edat adulta, en un 10% dels casos es manifesta en menors de 40 anys. Un 15% dels casos són familiars i es relacionen amb mutacions genètiques que causen la malaltia. La resta, la gran majoria, són de causa idiopàtica o esporàdica on intervenen factors tòxics ambientals, que es combinen amb la predisposició genètica i afavoreix el desenvolupament de la malaltia.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit