Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Justo Molinero és nomenat fill adoptiu de Mataró

L'any 1987 va arribar a Mataró i va renovar Ràdio Mataró


El comunicador Justo Molinero ha sigut nomenat fill adoptiu de Mataró. El títol se li ha entregat aquest dijous en un acte oficial celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró.

Fa un any que es va posar en marxa l’expedient administratiu per nomenar Molinero fill adoptiu de la capital del Maresme. La iniciativa, impulsada per l’alcalde David Bote, es va aprovar per unanimitat a la Junta de Portaveus que es va celebrar el 30 de gener de 2023. Després, es va aprovar al Ple Ordinari del mes d’abril.

Justo Molinero Calero, nascut a Villanueva de Córdoba el 1949, va arribar a Catalunya l’any 1967. Va començar a treballar de mecànic. Va adquirir una llicència de taxi per la ciutat de Barcelona i va crear el primer servei a demanda amb la interconnexió dels vehicles a través d’una central de distribució, Tele Taxi, gràcies a la qual va dinamitzar el servei.

El 1982 té la idea de crear una emissora de ràdio que facilites la comunicació entre usuaris arribats de tots els punts d’Espanya i del món.

L’any 1987, Justo Molinero aterra a Mataró amb l’adquisició de l’emissora Ràdio Mataró. Amb la remodelació dels estudis del carrer Cooperativa i la construcció d’un nou centre emissor RM Ràdio, la converteix en una emissora.

Durant 40 anys, Justo Molinero ha apropat l’actualitat i els seus protagonistes a la seva audiència. Presidents del Govern, presidents de la Generalitat, el Papa Joan Pau II, portaveus de tots els partits polítics, alcaldes, gent significada per la seva activitat cívica i cultural han passat pel seu programa.

Entre els guardons que ha rebut destaquen el Premi ONDAS a la trajectòria professional. També la Creu Sant Jordi l’any 2021, i el Premi Nacional de Comunicació l’any 2013.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit