Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Jordi Calvet presenta la seva primera obra de teatre: ‘M’entens o t’ho explico’

La preestrena es farà al Teatre de Blanes el 20 de juliol


L’autor i cineasta gironí Jordi Calvet s’estrena en el món de la dramatúrgia amb el muntatge M’entens o t’ho explico, una comèdia ambientada a la Barcelona preolímpica. El protagonista es veurà forçat a superar la xenofòbia i l’homofòbia per poder tirar endavant i guanyar-se la vida. El repartiment de M’entens o t’ho explico està format per Octavi Pujades David Olivares, Miquel Sitjar i Anna Senan. La preestrena d’aquesta obra de Calvet es farà al Teatre de Blanes el dissabte 20 de juliol. L’estrena oficial es farà al setembre al Teatre Aquitània de Barcelona.

Després d’estrenar-se ara fa un any en el món cinematogràfic, el gironí Jordi Calvet, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, prova ara el món de la dramatúrgia. Serà amb el muntatge M’entens o t’ho explico, que s’estrenarà a partir del setembre al Teatre Aquitània de Barcelona. Ara bé, l’obra es preestrenarà a Blanes el 20 de juliol.

M’entens o t’ho explico arrenca quan el protagonista, en Pol, intenta suïcidar-se per diversos motius. El principal és que té una taverna gallega a l’Eixample que no funciona i els deutes l’ofeguen. El segon dels motius és que la seva dona l’ha deixat per un cubà. En aquest ambient d’una Barcelona preolímpica, els seus amics Jordi i Carles decideixen donar-li un cop de mà per salvar el negoci. Per això accedeixen a muntar una societat tots junts i reenfocar el local amb un nou ús.

Cant a la llibertat sexual

Per això se’ls acut convertir la taverna en un pub d’ambient gai. Aquest canvi, a priori, no convenç el propietari, homòfob i amb un alt nivell de prejudicis vers aquesta comunitat. Finalment, descobreixen que un dels tres socis és gai. Això els portarà a destruir alguns dels tabús sobre l’homosexualitat.

Jordi Calvet destaca que malgrat que l’homofòbia persisteixi, la situació s’ha radicalitzat des del 1992. El dramaturg remarca que si bé ara fa 30 anys hi havia molt poca acceptació social dels homosexuals i es feia molta broma i ridiculització, avui hi ha “components d’odi molt perillosos” que poden derivar a unes agressions homòfobes. “Gairebé hem anat a pitjor”, lamenta Calvet. Amb el muntatge M’entens o t’ho explico, Jordi Calvet vol fer “un cant a la llibertat” sota un conjunt de situacions còmiques i partint de la base de l’humor saludable.

“Primeres espases” en el repartiment

Per l’estrena de Calvet en el món del teatre, el text comptarà amb la direcció de Miquel Murga. A més, l’autor de la comèdia remarca que el repartiment estarà format per “primeres espases” del món escènic.

A M’entens o t’ho explico hi haurà Octavi Pujades, qui ha participat en altres projectes de Calvet i compta amb una carrera “de molts anys” en el món dramatúrgic i també en l’àmbit de la televisió i el cinema. A més, el muntatge comptarà amb David Olivares, conegut per la seva participació a Polònia posant-se a la pell de personatges com ara Tomàs Molina. També hi actuaran Miquel Sitjar, part de la telenovel·la Nissaga de Poder i d’obres teatrals com Pel davant i pel darrera; i, l’actriu Anna Senan, que ha participat en obres com Julieta El joc de veritat.

Preestrena a Blanes 

La producció escènica s’estrenarà el 20 de setembre al teatre Aquitània de Barcelona on farà temporada llarga. Abans, però, el muntatge farà dues preestrenes. La primera d’elles serà el 5 i 6 de juliol a Terrassa. El 20 de juliol la producció passarà per Blanes, al Teatre Municipal, a les portes de la festa major del municipi. Les entrades per veure l’obra en les seves preestrenes i també a Barcelona ja estan a la venda.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit