Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Joaquim Arnó, conseller del Consell del Maresme: “La Ruta de la Guerra Civil ens ha de permetre recuperar tot allò que ha quedat sepultat pel temps”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Joaquim Arnó, conseller de Projectes Estratègics del Consell Comarcal del Maresme i president del Consorci de Turisme. Amb ell hem parlat de la Ruta de la Guerra Civil del Maresme. Aquest recorregut es va inaugurar aquest passat divendres. Compta amb 3 itineraris per conèixer la història i els espais maresmencs que van tenir un paper destacat durant el conflicte.

Arnó afirma que malgrat que el Maresme no fos primera línia de front, sí que hi van haver un seguit d’esdeveniments que van deixar constància a la comarca. “Hi ha tot un històric al darrere que amb el temps ens permet veure tot el que va patir la població del maresme fa més de 80 anys”, afirma.

Arnó explica que, de moment, en els tres itineraris hi ha 41 elements destacats com ambaixades, consolats o bateries de costa. Tot i això, també apunta que es continua treballant mitjançant grups de recerca per “anar buscant la informació i corregir-la”. “Hi ha cementiris amb tombes desconegudes i són elements que hem d’identificar. Ara hem obert una finestra que ens ha de permetre recuperar tot allò que ha quedat sepultat pel temps”, sentencia.

El projecte que ha impulsat la Ruta de la Guerra Civil del Maresme és un projecte “viu”, segons Arnó. En aquests moments són 10 els municipis maresmencs que hi participen, però el conseller convida als ciutadans a contribuir en aquesta recerca de memòria democràtica.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit