Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Joan Ramon Veciana: “La Fira Guilleries vol donar a conèixer un territori ric en què ens sentim molt arrelats”


Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm, ens ha acompanyat al matí360 de Ràdio Marina per parlar sobre la Fira Guilleries, que se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre.

Aquest 2022, la Fira Guilleries celebrarà la seva cinquena edició. Enguany, però, la fira recupera la normalitat total després de dos anys. L’alcalde de Sant Hilari afirma que aquesta edició recupera el “format tradicional” després que el 2020 no se celebrés la fira i que, el 2021, s’adaptés el format. “Els anys abans del 2020, la Fira Guilleries estava en ple creixement i la pandèmia ho va tallar”, diu Veciana. Tot i això, el batlle confia en “recuperar el creixement que havia tingut” en aquesta edició.

Les Guilleries, segons l’alcalde, “fins fa uns anys era poc conegut”, però que té “riquesa de patrimoni natural sobretot, però també de patrimoni cultural”. Veciana ha explicat que, de fet, la Fira Guilleries va néixer amb la intenció de “donar a conèixer aquest territori”.

Sant Hilari Sacalm és la capital de les Guilleries. El batlle, ha explicat que des del poble se senten “responsables i molt contents d’abanderar les Guilleries” perquè són “la població més gran” d’aquest territori. Tot i això, segons ha explicat, “des del principi la Fira s’ha fet de manera conjunta amb la resta de pobles de les Guilleries”.

Veciana també ha parlat sobre el pes del turisme al municipi. L’alcalde de Sant Hilari Sacalm ha explicat que, durant els últims anys, “el turisme ha guanyat pes” i que ara “aporta una part important de la capacitat econòmica al municipi”. Tot i això, com ha dit, des de l’Ajuntament volen que aquest turisme sigui “conscient i responsable”. Veciana ha sentenciat que “turisme sí, però no massificat”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit