Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: reflexions abans del canvi d’any


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, sobre el pas del temps i les reflexions del canvi d’any.

“Estem a les portes d’un pont relativament ‘llarguet’, dels de bon aprofitar, els que puguin clar.

Acabem de començar el mes de desembre i la frase que més sento i que més dic és aquella de “Mare de Déu com ha passat aquest any! Si sembla que era ahir que era Santa Margarida!” Aquí els de Blanes poseu-hi santa Anna, els de Lloret Santa Cristina i els de Mataró, Les Santes. Sigui com sigui, el temps passa i com diuen els de La Union ‘No perdona’. Però tampoc cal que ho faci. El meu avi sempre em deia que clar que l’emprenyava fer-se vell, però que l’alternativa era pitjor, i que preferia ser-hi a no ser-hi.

Per això a finals d’any us recomano que en algun moment feu balanç, però que no el feu a la dutxa ni a cap espai on pugueu relliscar. Tampoc al cotxe, sota risc de tenir un accident. Deixem enrere un any amb dues eleccions, les municipals i les estatals. Canvis d’ajuntament, de regidors, manifestacions a Ferraz… Un any de guerra de Rússia amb Ucraïna. També de conflicte armat molt bèstia entre Hamàs (per no posar tot Palestina al mateix sac) i Israel. I així podríem anar seguint fins a relliscar de la dutxa o sortir de la carretera.

Espero que en l’esfera personal us hagi anat millor. Millor malgrat la inflació, malgrat els preus dels carburants que han tornat a disparar-se i malgrat la sequera. Una sequera que, per cert, és el primer símptoma seriós d’una cadena de factors lligats al canvi climàtic que ens esperen en els pròxims anys. Tant de bo fos tan fàcil que el clima ens donés una petita amnistia… depèn de nosaltres, ho tenim claríssim, però no hem estat prou hàbils.

M’agradaria poder ser optimista i dir que de cara al pròxim 2024 la Moreneta ens portarà aigua. Però em fa por que no ens passi allò que cantava en Raimon que ‘Al meu país, la pluja no sap ploure’. Tota una metàfora del tarannà de l’espècie humana, més que no pas del temps.

Com dic, faré un esforç per ser més optimista en les pròximes setmanes. De moment, un cop superat el Black Friday, agafem arrencada i anem per la part més boja de l’any. Ja sabeu què regalareu aquestes festes?

Tranquils, encara falta… el rellotge corre, però de moment, com en tantes altres coses, podem fer veure que tenim temps, i que no passa res.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit