test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Hem de lluitar des de fa molts anys amb el ‘no passa res’, perquè sí que passa, i només ha de passar una sola vegada”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. Hi hem parlat sobre com s’està treballant en la prevenció d’incendis aquest any.

Tot i les pluges dels últims dies, Pouy remarca que “no ens hem de confiar”. Assegura que tot i que la situació s’ha relaxat “no hem de perdre de vista que venim d’un estrès hídirc important”. Així mateix, recalca que “després d’aquesta verdor veurem molta sequedat”. “Tot això verd es convertirà en palla, i la palla crema molt ràpid”, diu.

El cap de Protecció Civil blanenc destaca la feina del Bombers, que “estan treballant amb l’anticipació”. En aquest sentit, apunta que “en els primers tres minuts, un incendi s’apaga amb una galleda d’aigua”. Per això, des de fa temps que donen consells d’autoprotecció, “sobre què s’ha de fer”. A més, també exposa que “es fa molta feina i molta és silenciosa, que no sempre es veu”.

Pouy també explica que “hem de lluitar des de fa molts anys amb el ‘no passa res’. Sí que passa i només ha de passar una sola vegada. La consciència de risc no la tenim massa valorada si no és una cosa que passa al nostre entorn”, diu.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit