Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Frit Ravich ha crescut un 15% i ha facturat la “xifra rècord” de 302 MEUR el 2023

Les bones dades s'expliquen pel desenvolupament dels canals Alimentació, Impuls, Hoteleria i Exportació, a més de l'ampliació en la cartera de clients


L’empresa Frit Ravich, amb seu a Maçanet de la Selva, ha crescut un 15% aquest 2023. A més, ha facturat 302 milions d’euros, una “xifra rècord”. Així, Frit Ravich tanca un 2023 que ha estat rècord, coincidint amb el seu 60è aniversari. L’empresa especialitzada en l’snack ja té 1.100 treballadors repartits entre la seu de Maçanet i les 38 delegacions que té.

Des de Frit Ravich destaquen que les bones xifres es deuen en la importància que ha tingut la innovació. L’empresa selvetana destaca els 5,4 MEUR d’inversió que ha fet en creació de nous productes i augment de la seva capacitat tecnològica.

En l’àmbit productiu, s’ha ampliat la línia de crispeteres. Es tracta d’un projecte engegat aquest 2023 i que s’espera que estigui a punt a meitats del 2024. En aquest sentit, la companyia remarca que Top Corn “s’ha consolidat com a marca de referència”, amb una quota de mercat del 39%. A més, també s’han fet millores a les línies de fruits secs i patates fregides.

Pel que fa a productes, Frit Ravich ha tancat 2023 amb 1.000 referències en el seu catàleg propi. Aquest 2023 ha servit perquè per impulsar productes com Cocteleo Xtrem, una nova referència de la família Cocteleo amb sabors picants dirigits principalment al consumidor jove.

Respecte a l’organització destaca la implementació de noves metodologies de treball per projectes amb equips transversals que permeten desenvolupar accions amb impacte al global de la companyia. A banda, també s’ha impulsat un programa d’intraprenedoria en el que els professionals treballen per detectar tendències i avançar-se a les necessitats dels consumidors i clients.

Més personal

La companyia ha tancat l’any amb un equip de 1.100 professionals, repartits entre la seu central de Maçanet, on es troben la planta logística i de producció, així com entre les 38 delegacions comercials. Durant 2023, s’hi van incorporar més de 100 persones i està previst que una vuitantena més s’hi afegeixin durant el 2024. A més, des de Frit Ravich destaquen els processos de vacants internes per tal de “promoure el talent”.

Sostenibilitat

Un altre dels aspectes que destaquen des de Frit Ravich és el compromís per la sostenibilitat i l’energia verda. En aquest sentit, l’empresa recorda que aquest 2023 s’ha fet la cobertura total del sostre de les instal·lacions a Maçanet de la Selva, amb 32.000 m² de plaques solars.

A banda, també s’ha dut a terme el Pla Re-powering, que ha consistit en un canvi per plaques més potents, de 540 W. Una altra de les mesures en matèria d’energia verda és l’augment de flota amb etiqueta ambiental ECO, així com l’ampliació dels vehicles impulsats per GLP. Gràcies a aquest canvi, la companyia ha reduït la seva emissió de CO₂ en 12 tones.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit